Wpis z mikrobloga

#chlebdomowy #bojowkapiekarska to już 4 mój chlebek, tym razem z połaczenia jasnych mąk 550 i 850 pszennych, zdecydownie najlepszy, najsmaczniejszy, polecam wszystkim mirkom, żaden jeszcze z tych 4 chlebow nie wytrzymal dluzej w chlebaku niz 3 dni bo zostawal zjedzony, na drugi dzien taki chlebek jest wciaz super swiezy , konsystencja wyśmienita
KrowkaAtomowka - #chlebdomowy #bojowkapiekarska to już 4 mój chlebek, tym razem z poł...

źródło: comment_BCRo1f575RYEiNXQe6XO4RFAbHlqEblq.jpg

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stawek: nie szczegolnie duzo, narazie to robie bez maszynki do wyrabiania ciasta wiec tak : wieczorem robie zaczyn (10 min) rano przed wyjsciem do pracy wyrabiam ciasto (10 min) wieczorem jak wracam to nastawiam piekarnik a potem wrzucam do pieczenia to juz pare minut. jak bede mial maszynke to proces bedzie rozciagniety w czasie ale z racji obnizenia czasu poswieconego na wyrabianie najbardziej czasochlonne bedzie zmywanie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Tapirro zwykly garnek zeliwny na allegro ok 4 litrowy, od przykrywki odkrecasz uchwyt i tak idzie na wierzvh, pieczesz w garnku zakrytym, przez ze jest dziurrka w przykrywce pod odkreconym uchwycie nie ma problemu z parowaniem. Max dla mnie to jakies 250 stopni.
  • Odpowiedz