Wpis z mikrobloga

@Mrbimbek: ale co z innymi zawodami? Tylko sprzedawcy marketów mają mieć wolne? Inni i tak muszą do roboty iść.
Niech państwo lepiej pomyśli o tym, żeby np. dni świąteczne zaczynały się kalendarzowo(czyli o godzinie 00.00) a nie od 6:00.
  • Odpowiedz
@Mrbimbek: Czyli jak pani pracuje w biedronce to chlip, chlip biedna nie może utulić dzieci do snu. Chyba że pracuje np. na stacji benzynowej to c--j z nią xD
  • Odpowiedz
@Krs90: a czy ja gdzies tak napisalem? w belgi sa stacje pre-paid bezobslugowe, jak najbardziej bym byl za tym w polsce, z reszta to jest takie typowo polskie, komus sie polepszy to nagle wszyscy w krzyk bo jak to, bo niesprawiedliwie, bo sasiad dostal a ja nie... no k---a dajcie spokoj.
  • Odpowiedz
@Mrbimbek: A ja jestem za tym żeby rząd pozwolił ludziom decydować za siebie, kiedy chcą pracować i kiedy robić zakupy. Co powiesz na pracę 3 zmianową? Matka idzie na nocki i nie może utulić swoich dzieci do snu. 3 zmianową pracę zdelegalizować?
  • Odpowiedz
@Hugenot111: jaka trzeba bylo byl ameba umyslowa aby wierzyc w przemiane pisu i na nich glosowac. Pol wypoku sie nad nimi spuszczalo przed wyborami. I prosze, jest to, co chcieliscie. Jest memiczny Duda tlumaczacy sie u Rydzyka w tv, jest Macior i "midernizacja armii", jest komunistyczny prokurator i ziobro vel "nikt przez tego pana zycia nie straci" zajmujacy sie reforma sadow i trybunalu konstytucyjnego, jest Pawlowicz i Sobecka, jest podlizywanie
  • Odpowiedz
  • 20
@Mrbimbek To z tego że ma kiedyś te wolne, może robić wtedy co chce.
Ja bym chciał mieć sobotę wolną, no i co, mam wyjść na ulice i krzyczeć o wolne soboty dla magazynierów? Po to żeby utrudnić innym życie?
  • Odpowiedz
@Mrbimbek: A ja jeszcze niedawno studiując dziennie pracowałem całe weekendy. Było to 8 dni w miesiącu za które zarabiałem około 1500zl. Przez taki debilny zakaz nie utrzymał bym się na studiach. W ta stronę nikt k---a nie myśli. W tym pokoleniu piątek piąteczek piatunio liczy się tylko jak najszybsze wyjście z roboty i najebka w weekend. Mam gdzieś osoby które nie potrafią postawić się szefowi i ciągnął całe społeczeństwo w
  • Odpowiedz
@Hugenot111: Baranie jeden życie to nie jedynie konsumpcjonizm.. Zakaz handlu, kurde ZAKAZ. Państwo musi zakazać pracy i zmusić do spędzania czasu przykładowo z rodziną (nota bene przydałyby się jakieś kampanie dot. tej kwestii, bo wolny Kasjer pewnie przewali te niedziele na wykopie), bo społeczeństwo staje się ślepe na drugiego czlowieka.
  • Odpowiedz
smieszne sa te osoby ktore tak strasznie boli d--a o niedziele, wyobraz sobie ze sa na tym swiecie osoby ktore cenia sobie bardziej czas wolny z rodzina niz wyscig szczurow. I prosze wszystkich ktorzy piepsza zeby zmienily te osoby pracy o zamkniecie dup, jeden przyklad z wielu, matka 3 dzieci od 20 lat pracujaca w sklepie, bez innego doswiadczenia, myslicie ze ja obchodza slupki ekonomiczne? Jak nie przyjdzie w niedziele to wypowiedzenie
  • Odpowiedz
@Hugenot111: ja tez próbowałem dyskutować z tymi co to popierają. Zero argumentów, tylko ze matka do pracy w niedziele musi iść i nie ma wolnego. Mówię ze przecież na 8 godzin idzie do pracy i jak się chce to obiad można wspólnie zjeść czy do kościoła iść ale co Ty zero logiki tylko hurr durrr niedziela ma być wolna xD a jak powiedziałem czy będzie chciał stary chleb jeść bo
  • Odpowiedz