Wpis z mikrobloga

@Hugenot111: smieszne sa te osoby ktore tak strasznie boli dupa o niedziele, wyobraz sobie ze sa na tym swiecie osoby ktore cenia sobie bardziej czas wolny z rodzina niz wyscig szczurow. I prosze wszystkich ktorzy piepsza zeby zmienily te osoby pracy o zamkniecie dup, jeden przyklad z wielu, matka 3 dzieci od 20 lat pracujaca w sklepie, bez innego doswiadczenia, myslicie ze ja obchodza slupki ekonomiczne? Jak nie przyjdzie w niedziele
Przykładowo, gdy byłam w delegacji w Helsinkach po raz pierwszy spotkałam się z tym że w niedzielę są pozamykane wszystkie sklepy i markety, alkohol sprzedają do piątku i ludzie jakoś żyją.

@askasliw: Chyba jednak nie za bardzo "jakoś żyli", bo Finlandia rok temu całkowicie zniosła zakaz handlu w niedzielę ( ͡º ͜ʖ͡º)

A tak w ogóle co to za z duoy argument "jakoś żyją"? Jakby zamknąć
@Mrbimbek Pracowałem w sklepie w niedzielę, więc proszę szanownego pana o zamknięcie, tak zwanej dupy, szczególnie jeśli rzeczona dupa ma wygłaszać poglądy bezpośrednio wtracające się w wolność moją lub innych.
Słowem, ludzie są w różnych sytuacjach życiowych i ustawą tego nie naprawisz no do jasnej #!$%@? nędzy!
Ależ mnie ten temat wpienia, czemu się zawsze musi jakiś bohater wpieprzać z ustawami w nawet takie gówno warte sprawy? Czemu w tym kraju wolność
@Maniek89 niemce takie bogate i do Polaka przyjeżdżają po masło, do fryzjera i po fajki. No kto by to pomyślał. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jest przepis o wolnej niedzieli gdyby tylko pracodawcy chcieli go przestrzegać to nie byłoby teraz argumentu o wolnych niedzielach. Ale pracodawcy zatrudniają w niedzielę na ekstra umowy lub przez zewnętrzne firmy.
@Obiekt18: Ogarniam kogo dotyczy zakaz, i ogarniam że nie potrzebuję rządu aby mi mówił co i kiedy mam robić, mamy zapewnione związki zawodowe, stowarzyszenia, petycje a nawet strajki i jeżeli ludzie pracujący w niedzielę nie są skłonni walczyć o swoje u pracodawcy to na prawdę gówno mnie obchodzi czy pracuje w niedzielę czy nie, zakaz handlu to przykład jak bierne jest to społeczeństwo. Dorośnijcie.
komus sie polepszy to nagle wszyscy w krzyk bo jak to, bo niesprawiedliwie, bo sasiad dostal a ja nie... n

@Mrbimbek: xDDDD
No wlascicielom sklepów sie zajebiscie polepszylo. Studentom pracujacym w weekend sie zajebiscie polepszylo
A nie jednak nie.
No ale co tam student dopiero zdobywajacy kwalifikacje, on se znajdzie prace inna i jakos upchnie z zajęciami. Ważne ze Grażyna majaca całe życie na znalezienie doswiadczenia i kwalifikacji, ktora moglaby pracować
Podmienmy

Jest tam pelny akzaz przedazy alkoholu. Są przystosowani do tego że nikt się nie zesra jak sobie nie kupi czegoś tam do picia. I da się jakoś z tym żyć, jeżeli zostało by to wprowadzone, to na dłuższą metę myślę że nikt by nie miał nic przeciwko temu że spędza czas w domu z rodziną zamiast chlac piwsko czy inne alko

@askasliw: Wprowadzic pełen zakaz alkoholu w Polsce! Ja nie
@Luk_ no i super xD widocznie mamy inne priorytety w życiu i inna definicje spędzania wolnego czasu. Dla mnie weekend jest czasem jakis wyjazdów i spacerów po górach, dla innych szału zakupów. Każdy robi to co lubi :) i każdy sobie jakoś żyję według swoich zasad xD a co do Afryki, to nie wiem czy miałeś okazję podróżować po miejscach "bardziej dzikich" Ci ludzie nie mają wcale sklepu i nie dość że
@Mrbimbek ale bezsensowny komentarz. Tak jakby sprzedawcy byli jedynymi osobami które pracują w niedzielę. A wszystkie inne zawody? Kelnerzy, kierowcy, lekarze, sprzątaczki. Oni już się nie liczą bo tylko sprzedawcy mają najgorzej na świecie i na przykład jak pani kasjerka pójdzie w niedzielę na obiad do restauracji to kosztem tego że ktoś w tej restauracji musi zapieprzać. Wyobraź sobie też że pracując w niedzielę taka pani kasjerka ma inne dni w tygodniu