Wpis z mikrobloga

@Zuler: @jamtojest: szybko, praktycznie prosto z domu jechałem non stop autostrada/szybkim ruchem. Zacząłem od Toruńskiej trasy, potem na Łódź bo tamtędy jest jednak najszybciej, próbowałem na Radom ale tam jednopasmowki XD a ta do Częstochowy droga przez janki tam to rozkopana strasznie. Myśle ze da się jeszcze szybciej ale trochę aut jechało dziś i zwalnialem sporo
  • Odpowiedz
@Oskarek89: Aha. Trasę Warszawa - Zako pokonywałem setki razy, w różnych porach i nie ma takiej opcji, żeby tę trasę pokonać w takim czasie. Nawet jak szybko mykniesz do Krakowa, to potem przejazd przez miasto i Zakopianka.
A nawet jak omijasz Kraków obwodnicą to i tak, 5:30 to jest najszybciej.
Kłamczuch z Ciebie i tyle.
  • Odpowiedz
@vote_for_pedro: nie musisz wierzyć. 10:50 tankowałem na BP w markach. 15:30 zameldowałem się w hotelu. Po drodze był jeden przystanek na tankowanie. Trasę dzieliłem sobie na 5 części. Do strykowa, do Częstochowy, do Autostrady na Kraków, do zjazdu na zakopianke i do hotelu. W Strykowie byłem 11:45, w Częstochowie nie pamietam, wiem ze na autostradę wjechałem 13:20 i zjechałem 13:42 XD jak ruszaliśmy to nawigacja pokazywała ze będziemy o 18:45
  • Odpowiedz
@Oskarek89 To jest straszne jak ludzie idą w góry! Nie zdają sobie sprawy z zagrożenia! Ja wchodziłem w zeszłym roku na Giewont, lipiec, skwar, wszyscy w krótkich spodenkach, japonki, klapki, małe dzieci - koszmar! Ja jedyny byłem przygotowany: dwa czekany, raki, profesjonalna odzież, specjalistyczny mocno spłaszczony namiot (żeby opierał się wiatrom), butle z tlenem - najgorsze były te ich drwiące spojrzenia ignorantów. A przecież to GÓRY i wszystko może się zmienić
  • Odpowiedz
@Oskarek89: weź wodę i cos do jedzenia bo serio nic nie ma po drodze.
Co do czasu przejazdu. To trafiło Ci sie raz na 10 lat. Tak jak mi wyskoczyć z podobnego miejsca i buc w centrum Łodzi po 49min. Tylkomraz tak mailem.
Fart na trasie. I tyle. Do zrobienia ale nie do powtórzenia.
Następnym razem jedz na Berlin. Tylko trzy skręty jak wjedziesz na toruńska i jesteś w Berlinie.
  • Odpowiedz
@Oskarek89: Gdybyśmy tylko wiedzieli dlaczego Polacy tak często giną na drogach... Jaki jest tajemniczy powód...
Zlituj się stary z takimi mądrościami.
Polskie cmentarze są pełne właśnie takich jak Ty xD Kozaków xD
Co Ty Mati się boisz xD 160 to dla Ciebie szybko? XD
  • Odpowiedz
jakieś protipy?

@Oskarek89: wybierz się w drugą stronę tatr: spacer do schroniska na chochołowskiej, ornak, lub na kondratową. Teraz tam jest cisza i spokój i Tatry pokazują swoje piękne oblicze (o ile nie ma mgły lub bardzo niskich chmur ;)).
  • Odpowiedz