Aktywne Wpisy

RobieZdrowaZupke +262
Słowenia istnieje tylko po to, żeby kompromitować Polaków w ich "narodowych" dyscyplinach. Kraj 15 razy mniejszy o 15 razy mniejszej ludności. W skokach często spuszczają nam w------l, w siatkówce i koszykówce też się często zdarza, a i w nożnej w myśl zasady "obecnie nie ma już słabych reprezentacji" zdarza im się nas zaskoczyć. Jak jeszcze ręczna była popularna, to też nemesis Polaków byli Słoweńcy.
Strach pomyśleć co będzie jak jakiś Zoran postanowi
Strach pomyśleć co będzie jak jakiś Zoran postanowi
źródło: 61VX57mMmUL._AC_UF1000,1000_QL80_
Pobierz
mmm_MMM +264

Czy jest na Mirko Mirek który potrafi zwięźle opisać w jaki sposób jest dodawane oprogramowanie do oficjalnych repo?
Czytam i czytam to co jest na oficjalnych stronach i jest to napisane trochę enigmatycznie.
Interesuje mnie procedura i chciałbym spróbować z kilkoma programami.
Miło by było znaleźć się w oficjalnych repozytoriach a przynajmniej przejść ścieżkę i dowiedzieć
się coś więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_xLTFC5BeUZ7lep7jI3qMFvu5YPiBU6Ow.jpg
PobierzZ tego co czytam nie jest na zasadzie "widzimisię", tylko są konkretne procedury i o nie pytam.
1. Paczkujesz program samemu.
2. Korzystając z https://mentors.debian.net/ , znajdujesz kogoś, kto jest developerem i chciałby zacząć się zajmować (tj. wrzucać do repozytorium i pilnować, by nie była popsuta) Twoją paczką.
3. Jak minie trochę czasu, Ty będziesz dobrze paczkował, to zostaniesz oficjalnym developerem i będziesz mógł paczki wrzucać samemu.
źródło
Ja dotarłem do info, że na ICQ się kontaktuje...
A czy zgłaszanie przez reportbug jest również możliwe?
O co chodzi ze "sponsorami pakietów"?
@Althorion: jakie ładne słowo! (ʘ‿ʘ)
Tak, poczytaj sobie jeszcze to ← jedną z metod poszukiwania sponsora jest zgłoszenie buga do
sponsorship-requests.@Althorion: obstawiam, że prof. Doroszewski nie podawał takiego znaczenia jak "przygotowanie pakietu do repozytorium" :)
Po kliku w odnośnik - error. Pięknie się zaczyna.
Dziwnym trafem jednak konto się aktywowało.
Wrzuciłem klucz publiczny - OK.
Idę
squeeze to już prehistoria i widocznie linki zdechły:
https://packages.debian.org/stretch/dput
@pyzdek: Racja. Dokumentacja jest nieaktualna chyba...