Wpis z mikrobloga

I jak w tym kraju ma być dobrze? No #!$%@? jak w lesie, byłem na rozmowie o pracę jako pracownik obsługi klienta w zakładzie specjalizującym się regeneracją przekładni kierowniczych i dwumas w samochodzie i co? Zaproponowano mi 3 dni bezpłatnej pracy jako nauki i potem 2 tygodnie na czarno za 10zł/h i praca 9 godzin dziennie. No zajebiście w #!$%@?.

#januszebiznesu #gorzkiezale #zalesie
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@a__s: zgłaszam w poniedziałek, poza mną był umówiony jeszcze inny koleś w moim wieku. Jeśli przyjął propozycję taką to się zdziwi januszex. Dzisiaj czy jutro jakby przyszli to nic by nie znaleźli, bo znam tą firmę i wiem, że na chwilę obecną wszyscy mogą mieć umowy.
  • Odpowiedz
@KrzyzaczeQ: A co byś chciał roszczeniowy lewusie? 2 tys. złotych na umowę o pracę? Może jeszcze do tego 8 godzin dziennie i płatne urlopy? Wiesz ile to pieniążków z zusami i zrusami? Kiedyś to człowiek robił za darmo i się cieszył, że robotę miał! Obrzydliwe to współczesne pokolenie...

• Odpowiedz
@KrzyzaczeQ dzwonili do mnie z kancelari proponujac pelen etat, ale w zwiazku z tym ze traktuja aplikache jako przyuczenie do zawodu to 1-1,5k na reke, elo.

• Odpowiedz
@jokefake: jak to możliwe, że mniej niż 1.5k na rękę przy pełnym etacie jak te 1.5k to przecież najniższa krajowa? xD Ja rozumiem, że w swoim zawodzie nie mam doświadczenia, więc więcej jak te 2k brutto nie dostanę. Ale to jest #!$%@? dramat to co przedstawiłem
  • Odpowiedz
Zlecenie panie @KrzyzaczeQ xD

Ofc tez lublin. Jako ciekawostke dodam, ze ja w swoim zawodzie mam kilkuletnie doświadczenie i w ocecnej robocie dostaje wieksza premie kwartalna niż przecietnie proponowane wynagrodzenie miesieczne w kancy xD
  • Odpowiedz
dobrze podpowiadasz mireczku, a więc hasło to CRM na Hajdowskiej

@KrzyzaczeQ: Aaaa, byłem tam na rozmowie pół roku temu :D

To juz wiem, dlaczego od razu zakończył rozmowę, jak powiedziałem, że chciałbym zarabiać 3 tysiące miesięcznie netto, bo inaczej mi się nie opłaca dojeżdżać :D

I te jego durne pytania jak nigdzie indziej. Dziwny ten cały szef tam w ogóle. Pytał mnie o 'sukcesy zawodowe' to mówię, że nie mam
  • Odpowiedz
@KrzyzaczeQ: Tak w ogóle, to w Lublinie nie jest ciężko znaleźć pracę. Ja gdzie nie wysłałem cv to zaraz miałem telefon i na drug dzień rozmowę i jak mi odpowiadało, to z miejsca byłem przyjmowany. A nie mam specjalnych osiągnięć.

Problem w tym, żeby znaleźć robotę nie na 3 zmiany, bez pracujących weekendów, po 8 godzin i dostać do łapy te 3 tysiące chociaż. To już jest wyczyn i prawie
  • Odpowiedz