Wpis z mikrobloga

Jebiąc 8 godzin dziennie zarobisz te 1600-1800 zł miesięcznie
Jak będziesz tyrał po 10 h to zarobisz 2000.

Ile możesz realnie odłożyć miesięcznie? 400 stówki? Pod warunkiem, że zdrowie domaga, nie masz samochodów, telefonu, kina, nigdzie nigdy nie pojedziesz i generalnie normalnego życia.

Mieszkanie-koszt- 300.000 zł. 62,5 roku spłacania xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jak można przed 30-stką mieć własny samochód i mieszkanie, jak nie dostało się kapitału na start- pieniążków od dziadziusia, pomocy od wujka, o kasie od starych nie mówię...

Jak #!$%@? można miec prawie 30 lat i nowy samochód i mieszkanie, zawsze najnowszy telefon, ciuchy, podróże.
SKĄD #!$%@?. Z PRACY?

Pracy o której najwięcej do powiedzenia mają osoby które dostały najwięcej i dziwnym trafem ci też nagłośniej krytykują.

#zalesie #gorzkiezale #takaprawda
  • 280
Inna rzecz - myślę, że narzekania na zarobki w tym wątku no nie tyle problem zarobków, co mega wysokich kosztów życia w stosunku do pensji w Polsce.

Płaca minimalna powinna zapewnić mieszkanie + jedzenie bez stresu. Dla mnie tym to jest. I Własnie to można dostac za pensję minimalną w Niemczech, Norwegii czy Austrii. W Polsce za 1600zł dostaniesz co najwyżej minikawalerkę i żyjesz od piewszego do pierwszego.
@Yaggar: No to tak na szybko :)
1) Lubi malować ? -> Kurs na udemy.com z grafiki komputerowej pod pakiety Adobe albo Ajpelowy Sketch 3
2) Lubi uczuć dzieci ? -> Mój dobry kolega z tego samego salonu iSpot otworzył działaności i jeździ po szkołach i uczy dzieci jak tablet może rozwijać ich zdolności :)
3) Lubi sprzedawać książki ? -> Zaczyna pisać opowiadania czy podręczniki z tego z czego jest
@Yaggar: przechodziłem ostatnio obok wypożyczalni VHS/DVD i aż nostalgłem, serio. Rozumiem Cie Mireczku i choć nie dopatruje się aby niedalekiej przyszłości, owe wypożyczalnie wróciły do łask to z całego serca życzę Ci oraz innym tutaj zebranym abyście jednak w końcu odnaleźli pracę, która będzie wam sprawiać radochę no i aby pozwoliła godziwie zarobić ()
@Krakus_Ancymonek ale kocopoły #!$%@?. 12 lat temu mając po 22 wiosny na karku zaczynaliśmy z moim różowym wspólne życie od zera. Na początku wynajmowaliśmy pokój, oprócz torby ciuchów nie mieliśmy nic. Teraz po dwunastu latach mamy dom, dwójkę dzieci no i nie nowy samochód (mam inne priorytety, samochód ma jeździć, nie wyglądać). Nikt nigdy nam w niczym nie pomógł, wszystko w życiu osiągnęliśmy sami. Żadne z nas nie ma wyższego wykształcenia.
Z
1.Czego

2. Kto mnie tego nauczy

3. Ile zapłacić za naukę i z czego

4. Kiedy znaleźć czas na naukę

Będę wdzięczny za odpowiedź, z góry dziękuję.

@Krakus_Ancymonek:
1. Tego czego oczekują współplemieńcy, społeczeństwo, rynek pracy, pracodawcy
2. Książki, koledzy z pracy, przełożony, wiele firm organizuje darmowe szkolenia pod warunkiem podjęcia pracy
3. Biblioteki są darmowe, szkolenia są darmowe, internet jest za darmo
4. Wystarczy spędzać mniej czasu na portalu ze