Wpis z mikrobloga

@Dolan: w życiu tego nie jadłem a większość życia mieszkam w Warszawie i najbliższej okolicy ( ͡° ʖ̯ ͡°) co roku planuje nadrobić, może tym razem się uda
  • Odpowiedz
Tutaj mamy sytuację, gdzie człowiek z podlasia - @gumpa_bobi, naśmiewa się ze swoich ziomków bo mieszka w wawie i zawiózł swojej rodzinie jakieś c-----e cukierki spod cmentarza xD

daliśmy dla nich trochę

Ty wieśniaku jeden! :D xD Śmiejesz się z innych a sam jesteś burakiem xD
  • Odpowiedz
@QbasX: 6 dag żelatyny, 53 dag cukru pudru, 6 białek, 1 łyżka syropu różanego, 1 łyżka konfitury z róży, 10 dag przecieru z truskawek (może być sok), 4 łyżki mąki ziemniaczanej

150 ml wody zagotować z 50 dag cukru pudru i z syropem różanym, dodać konfiturę, wymieszać. Zdjąć garnek z ognia. Do gorącego płynu dodać żelatynę i dokładnie rozpuścić. W dużej misce ubić białka na sztywno i dodać resztę cukru.
  • Odpowiedz
@gdziemojaemka: próbowałem tego przepisu, nie wychodzi takie jak prawdziwe
@Kamyczek91: @aloszkaniechbedzie: @Acinoyx: @laleczkaZsaskiej: bardzo twardy cukierek który po trzymaniu w buzi zamienia się w bardzo ciągnącą i lepką mordoklejkę, ciężko wytłumaczyć sam smak, na pewno bardzo słodki bo większość to cukier, z nutą róży i migdałów? coś w ten deseń. Jak chcecie to mam jeszcze trochę, dajcie adres na priv to wam
  • Odpowiedz