Aktywne Wpisy
pearl_jamik +120
Niech ktoś wytłumaczy dlaczego ludzie z wyższym wykształceniem, elita narodu, z wysokim ego, programiści stopnia najwyższego zostawiają po sobie w kiblu w biurze obesrany kibel?
#pracbaza #praca #pytanie #pytaniedoeksperta #programista15k
#pracbaza #praca #pytanie #pytaniedoeksperta #programista15k
#psy Mirki, jaką rasę psa doradźcie na pierwszego psa? Planuje wziąć na wiosnę ale już nie wiem. Myślałam o dalmatyńczyku, ale jest mało hodowli. Potem wymyśliłam białego owczarka szwajcarskiego, niby spoko jak na 1 psa, wszyscy mówili, a spotkałam się z panią co takiego ma na spacer, i trochę mnie zniechęciła (w sumie to dobrze, że nie słodziła tylko). Teraz mi chodzi po głowie chyba trochę mniejszy pies, zastanawiam się nad owczarkiem
No no, pierwsza taka większa akcja w Polsce od dłuższego czasu, dosyć mocne. Wnioski są dwa:
1. Pewnie jakiś inżynier, Polacy w odróżnieniu od innych nie mają żadnych skłonności do agresji a zwłaszcza masowych mordów, bo na tych 312k km2 żyją inni ludzie ale tylko pod tymi dobrymi względami.
2. Jest to argument za powszechnym dostępem do broni, bo wtedy z pewnością 90% ludzi idących do galerii brałoby pistolety razem z telefonem a tak to - psychol bezkarnie chodził i nawet zdołał zamordować.
#heheszki #bekazprawakow #bekazpisu #bekazpodludzi #neuropa #4konserwy #bron
Nie zmienia to faktu, że szansa na bycie ofiarą takiego zdarzenia jest bliska zeru.
Komentarz usunięty przez moderatora
Wiec na tej podstawie można już coś marudzić o dostępie do broni? To trochę jak ostatnio z tymi świerkami, co to jeszcze żaden na głowę nie spadł - no, ale może, więc trzeba się zabezpieczać.
Wiem, że z chochołami się łatwo polemizuje dla plusów, ale wysil się trochę mocniej.
Komentarz usunięty przez moderatora
Wiesz, że takie rzeczy zdarzały się w Polsce od lat, z niską częstotliwością, ale jak ma się 12 lat, to faktycznie, pamięć zbyt daleko nie sięga.