Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wiem, że nikt nie przeczyta

@oiio: Ja przeczytałam. Mam już trochę lat i z moich życiowych obserwacji wynika, że bardzo często kobiety inaczej traktują wnuki od córki(lepiej), niż od syna(gorzej). Nie wiem skąd się to bierze, ale Twoja historia jest na to kolejnym przykładem.
Dużo zdrowia dla Twojej Babci i pozdrów ją ode mnie.( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@GoSiulKa: Mam zdecydowanie inne obserwacje, są babcie lepsze i gorsze, ale nie zauważyłem żeby wnuki były traktowane inaczej z takiego powodu jaki podałaś. Za to zawsze traktują lepiej wnuki, które chociaż przez jakiś czas mieszkały z nimi, lub wychowywały się u nich.
  • Odpowiedz
@GoSiulKa: Ja ci powiem, że nie ma reguły i jest zbędnym tworzenie reguł tam, gdzie ich nie ma. Przykładem może być fakt, że wszystkie te "kabaretowe teściowe" to mit. Wśród moich znajomych to raczej mężczyźni mają fory, a matki strofują swoje córki ;) Oczywiście dopóki mówimy o normalnym fajnym związku, a nie jakichś patologiach.
  • Odpowiedz
@oiio: rodziny nie wybierasz, dokładnie. to, że ktoś jest twoim krewnym nie oznacza, że musisz mu okazywać szacunek, jeśli na niego nie zasługuje. bardzo mi przykro, że musiałeś się użerać z taką Elżbietą, ale jak dobrze, że Wanda za dwoje robiła :)
  • Odpowiedz
@GoSiulKa ej też mam takie spostrzeżenia. Mi się wydaje, że to wynika z tego że jakaś inna baba zawlaszczyla sobie jej synusia. A jak córka urodzi, no to wiadomo, swoje.
  • Odpowiedz
@oiio: Chciałem tylko napisać, żebyś się nie nienawidził, żebyś sobie nie wmawiał poczucia winy (albo nie pozwolił innym, by Ci wmówili) z powodu tego, co czujesz. Nikomu nie należy się szacunek za pokrewieństwo, tak jak pisze @szzzzzz, ani za wiek, ani nawet wbrew obiegowemu porzekadłu za fakt, że dana osoba już nie żyje. Pielęgnuj dobre relacje i pozytywne uczucia związane z osobami, które na to zasługują.
  • Odpowiedz