Wpis z mikrobloga

Gold to inny protokół kopania to chyba wyklucza potrzebę replay protection?

@pawlo74: I to pokazuje, jakim pożal się Boże ekspertem jesteś. Nie, nie wyklucza. Replay attack nie ma nic wspólnego z algorytmem kopania, bo format transakcji nie ma nic wspólnego z algorytmem kopania. Replay attack polega na tym, że bierzesz transakcję rozgłoszoną w jednej sieci i rozgłaszasz ją w drugiej. Format ten sam, UTXO te same, więc wszystko się zgadza.
  • Odpowiedz
I to pokazuje, jakim pożal się Boże ekspertem jesteś.

@o_40855: po pierwsze tam jest znak zapytania a po drugie czy ja kiedykolwiek komukolwiek powiedziałem, że jestem ekspertem czy programistą? Zawsze powtarzałem i powtarzam jestem tylko entuzjastą bitcoina z tą różnicą, że nie szkodzę mu tak ja ty. Jesteś fachowcem a szkodzisz nam. Cały czas.
  • Odpowiedz
@pawlo74: Szity mnie jebią, nie gram na nich od dłuższego czasu.

Udajesz wielkiego wroga szitow i p--------z jakies glupoty o kradziezach, ale scamy w ktorych masz własny interes bronisz.

Idąc Twoją logiką, zrzucając golda też kogoś okradniesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pawlo74:

@Smule: Plusuj i spamuj. Nie dajmy się wyruchać. Wszyscy robimy na tym piniądz ale nie o to chodzi. Przyzywam @pawlo74: Do boju!

@Gensek: o co chodzi? Nie chcesz darmowej kasy? Pieniądze Ci śmierdzą?

Jakby to był szit w którym nie masz interesu to byś napisał że scam/kradzież/spekulanci/pump&dump ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale że zarobisz na tym parę groszy to
  • Odpowiedz
@Smule: czy ja go bronię? Ale naciągasz. Niemiłośiernie. Naprawdę tylko to masz? Ja sprzedając tego forka szkodzę swoim wrogom, mój wróg jest moim wrogiem i zasługuje na najgorsze. Bawiąc się w szity szkodzisz i okradzasz nie swoich wrogów a nowych w świecie krypto bogu ducha winnych ludzi, którzy zostali nagonieni na szita.
  • Odpowiedz
  • 0
@Smule: ale ja tylko napisałem że jest potencjalny. Nie chce robić wojny. Daje tylko znać że występuje wysokie prawdopodobieństwo przekrętu. Nie wiem czy to jest przekręt choć sam BTCGold najpewniej nie zażądam. Chciałem tylko PODKRESDIĆ ryzyko.
  • Odpowiedz
@Gensek: i bardzo dobrze, że napisałeś o tym jeszcze raz bo mogłem jak człowiek w wolnym świecie wypowiedzieć się bez cenzury.

Szity mnie jebią, nie gram na nich od dłuższego czasu.

@Smule: i żeby było jasne, ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mówię nikomu co ma robić. Czy ja bronię Ci w to grać? Graj sobie bo wiesz, że to scam. Nie pisz tylko, że szit to to
  • Odpowiedz
@pawlo74: Nie napisalem ze bitcoin jest na rowni z sziami. Ale nie kazdy szit = scam tylko dlatego, ze nie ma w nazwie "bitcoin".

Monero to scam?

Jak miesiac temu napisalem, ze tether = scam to na mnie wjechales, zebym nie oskarzal bezpodstawnie, mimo, ze to szit. Ale sam z gory wszystko okreslasz scamem bo nie nazywa sie bitcoin xD
  • Odpowiedz
@Smule: może i nie każdy ale ja nikomu nie poleciłbym nic innego niż bitcoin bo wierzę, że bitcoin pobije wszystkie inne, nie widzę sensu istnienia innych kryptowalut dlatego, że wszystko można zrobić i będzie zrobione na bitcoinie. I to nie jest moje zdanie ale tych najlepszych z najlepszych, którzy rozwijają bitcoina takich jak między innymi Paul Sztorc. Nigdy nie pobijesz mnie w ilości czasu spędzonego na zgłębianiu wiedzy na temat
  • Odpowiedz
@pawlo74: No tak tylko ile czasu zajmie core opracowanie tego? Segwit ktory jest w fazie alpha (brak adaptacji LN i innych bajerow) klepali 2 lata to kiedy będą te drive i sidechainy na pełnej infrastukturze? Za 5 lat? Za 10 lat? A do tego czasu są potrzebne szity zeby ludzie potestowali rozne rozwiązania i wybrali co najlepsze
  • Odpowiedz