Wpis z mikrobloga

Pytanie ;D
Czy ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć na czym cena ebooków ?( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kiedyś mówiono że książka tyle kosztuje - bo papier, magazyn, druk, transport, marża drukarza magazyniera i tartaku xD no i oczywiście prowizja księgarni, bo magazyn, składowanie etc.
Nadeszły eboki połowa kosztów odeszła, wchodzę na empik, bo bieda więc zamiast papieru będę trzymać telefon patrzę jest ebok, można kupić tanio, wchodzę na książkę a tam zonk, cena 2 zł mniej xD pytam się dlaczego ?
#kiciochpyta #pytanie #ksiazki #ebook #epub
cripz - Pytanie ;D
Czy ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć na czym cena ebooków ?( ͡° ...

źródło: comment_RVTr1gzOYGdSLNtuH39jZWePHZ7AOX6k.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cripz: również z tego kisnę i brechtam wewnątrz jak sobie przypomnę kiedy ebooki były dopiero zapowiedzią i ich flagową przewagą nad zwykłą książką miała być cena ( ͡° ͜ʖ ͡°) Za te 300zł za czytnik mam 10 około nowych książek albo kilkanaście-kilkadziesiąt z drugiej ręki
  • Odpowiedz
@cripz bo wydawnictwo wydaje tytuł a nie książkę i ebooka. Wydanie danego tytułu to wydanie tego w wersji papierowej i ebook. Co z tego że druku i papieru nie masz jak masz koszty stworzenia pliku ebook. To nie jest tak że mają to w doc robią to stanowym konwerterem na EPUB i już wszystko ok. Generalnie jest tak że wydawnictwa nie wydają oddzielnie książki i ebooka tylko wydają tytuł w dwóch
  • Odpowiedz