Wpis z mikrobloga

Kontynuując : https://www.wykop.pl/wpis/27325455/eu4-europauniversalis-ok-dzieki-za-rady-juz-troche/

Uwielbiam grać cyprem :D ciągle w długach, ta niepewność, w dupie z każdej strony.
Zapomniałem zrobić screena, ale ogólnie uciekam coraz bardziej na zachód od kebabów ;d udało mi się utworzyć Jerozolime, ale zaraz potem straciłem te ziemie w zamian za przejęcie aleksandrii i wszystkich prowincji na zachód po granice z Fezzanem.

Po wojnie z mamelukami musiałem ogłosić bankructwo, więc straciłem wszystkie sojusze. Po czym kilka rebelii kosztowało mnie kolejne 300 złota debetu, ale powoli się odbudowuje. Zawarłem sojusz z Irakiem, Beja i Papal state. Najlepsze do sojuszu byłyby Węgry, ale ciągle brakuje mi kilku punktów i dostaję strasznie wysoką karę za słabą armię.

Ogólnie wszystkie prowincje nawrócone na katolicyzm i mam 2 kardynałów, więc może się uda zostać papal state controllerem.

mam rok około 1560, pewnie w końcu mnie kebaby zjędzą, ale będę próbował do końca i póki co podbijam dalej północno-zachodnią afrykę.

#eu4
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach