Najbardziej kisne z tych wszystkich gimboateistow co to im przeszkadza różaniec a potem przychodzi 24 grudnia i : dawaj tate ubieramy choinke, mame gdzie prezenty, gdzie 12 potraw, dawaj karpia XD
@Oskarek89: Najbardziej kisne z tych wszystkich gimbolegionistow co to im przeszkadza przegrana z Lechem a potem przychodzi wygrana i : dawaj tate ubieramy szalik Legi, mame gdzie race, gdzie 12 zawodnik, dawaj karnet XD
@Oskarek89: jestem ateistą, ale to nie znaczy, że bede robił przykrość rodzinie. Bardziej chodzi o samą atmosferę i wspólne zjedzenie pysznego posiłku niż to , żeby komuś wytykać czy jego wiara ma sens albo szantaż jakiegoś gimba , że skoro nie wierzy w Boga to nie będzie prezentów
@Oskarek89: o_O Może jeszcze ateista jak frajer ma iść do pracy z---------ć jak (prawie) wszyscy mają wolne? XD No i ateista nie może dostawać prezentów, wiadomo, Jezus powiedział, że w dniu jego urodzin przychodzi Święty Mikołaj i tylko chrześcijanie mogą dostawać prezenty XD TAK BYŁO
@Myrzyn: nie, bo to polska tradycja, bo zanim mnie uczyli religii uczyli mnie polskich tradycji i zwyczajów, jakoś nie we wszystkich chrześcijańskich państwach ubierają choinkę. To część polskiego dziedzictwa kulturalnego z dopisaną gdzieś naprędce ideologią kościelną.
@frogkiller: Przejęte przez KK. Taki stary, a nie wiesz, że kultury się wchłaniają? Na przykład Rzymianie przyjmowali do swojego panteonu barbarzyńskie bóstwa, żeby łatwiej było kontrolować dane terytoria.
#razemponiesmykoszyk
to pogańskie wszystko
Co ma do tego gimboateizm, bo nie rozumiem? Żaden z wymienionych przez ciebie zwyczajów nie jest katolicki.
@Myrzyn: nie, bo to polska tradycja, bo zanim mnie uczyli religii uczyli mnie polskich tradycji i zwyczajów, jakoś nie we wszystkich chrześcijańskich państwach ubierają choinkę. To część polskiego dziedzictwa kulturalnego z dopisaną gdzieś naprędce ideologią kościelną.