Wpis z mikrobloga

ak, masz rację, że liczy się wygląd. Ale - każdy zwraca uwagę (lubi) na inne elementy wyglądu.

Jednego kręcą nogi, innego wysportowane ciało, inny zwraca uwagę na makijaż, a jeszcze inny na włosy.
Jeśli nie masz urody w sensie ładnej buzi, to dopracuj wszystkie inne "elementy" którymi będziesz przyciągała uwagę facetów. Na siłowni popracujesz nad świetnym ciałem (koleżanki też będą zazdrościć), eksponuj nogi (jeśli o nie zadbasz na siłowni), zawsze miej świetnie
no i sam napisałeś że ona nie ma o co się martwić

@eks_de: Według mnie nie ma, tak samo jak nieśmiali prawiczkowie też nie mają czym się martwić.
Ale według niej to tragedia i takie problemy (we własnej głowie) ma wiele kobiet. Mnóstwo jest kobiet które czują się brzydkie, grube, nieatrakcyjne, nieciekawe, takie których żaden facet nie zauważa i to są dla nich ogromne problemy.
A taki prawiczek jeden z drugim
brzydcy faceci mają jeszcze gorzej

@alh3: Moim zdaniem nie.
Faceci podczas pierwszej rozmowy zwracają uwagę głównie na wygląd = brzydka kobieta jest odrzucana z automatu.
Kobiety podczas pierwszej rozmowy zwracają uwagę głównie na mowę ciała, pewność siebie, zachowanie = brzydki facet nie jest odrzucany jeśli sprawia wrażenie pewnego siebie samca alfa.

A łatwiej facetowi udawać pewnego siebie, niż brzydkiej kobiecie udawać ładną ;) (chociaż są sztuczki o których tam pisałem)
czy tak ciężko jest się pomalować?

@alh3: Tak jak na tym zdjęciu - ciężko, trochę zejdzie z tym. Ale właśnie to jej doradzam. Taki makijaż wręcz filmowy. Na pierwsze wrażenie dobra sprawa.
Ale widzisz - jeśli czytałeś jej wpis - ona się boi że potem ją ktoś zobaczy bez makijażu i ucieknie. I to są duże problemy w jej głowie, kompleksy, brak pewności siebie itd.
przestań dawać ten #!$%@? obrazek

@trebeusz: Sorry ale tak idealnie mi on pasuje do wykopków narzekających na brak kobiet :) dobra to był ostatni raz :) no może przedostatni.
a my nie chcemy całe życie udawać samca alfa i się boimy, że jak przestaniemy kłamać to od nas ucieknie

@alh3: Dlatego zawsze doradzam małymi kroczkami zmieniać siebie, a nie udawać. Nie udawać o 100% innego faceta, ale zmieniać siebie stopniowo o 10%, o 20% itd. Nawet mała zmiana już nieco pomoże.
@alh3: Jak Ty stopniowo będziesz pracował nad sobą i staniesz się atrakcyjniejszy (charakter) to tego nie stracisz.
A ona się boi, że ten makijaż i super ciuchy to zmiana krótkotrwała, bo po pierwszej nocy znowu będzie brzydka.
zaraz ci powie, że znaleźć byle kogo nie problem i że dziewczynom ciężko znaleźć kogoś atrakcyjnego

@trebeusz: Ja uważam, że dla obu stron tak samo trudno znaleźć kogoś atrakcyjnego i tak samo łatwo znaleźć byle kogo.
Tylko ze każda płeć leci na co innego (przy pierwszym spotkaniu): faceci na wygląd, a kobiety na pewność siebie, mowę ciała i zachowanie.