Wpis z mikrobloga

Takiego raka to ja jeszcze nie widzialem!

ale od poczatku.
Na terenie #oslo porozrzucane sa bramki "autopass" i za wjazd do oslo autem pobierana jest oplata.

Od 01.10 ta oplata wzrosła do 59nok
Polacy postanowili napisac petycje i zorganizowac protest, aby zniesli bramki.

Nie podoba sie! Wracac do Polski!

#rakcontent #norwegia #emigracja
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@localgoodness: Nie rozumiem. Wprawdzie petycji żadnej nie widziałem i nie zamierzam podpisywać, ale dlaczego podwyżka opłat za wjazd do miasta ma mi się podobać? I dlaczego mam wracać do Polski z tego tytułu? To chyba naturalne, że ludziom nie podoba mi się to, że wzrastają im koszty życia i jako przedsiębiorcy, podatnicy, mieszkańcy Oslo i płatnicy tych nieszczęsnych bompenger mają prawo wyrażać swoje niezadowolenie. Petycja to jedno z podstawowych narzędzi
  • Odpowiedz
@trgf: dalej czegos nie rozumiesz. O ttm ze bramki wzrosna wiedzielismy juz rok temu, czemo wowczas nikt nie pisal petycji?
Czemu wowczas nikt sie nie bulwersowal?
A teraz kazdy placze
  • Odpowiedz
@localgoodness: podludziu rakowaty, nie polacy tylko wszyscy mieszkańcy Norwegii robią petycje, nie od wczoraj tylko od roku. Jak tobie się polacy w Norwegii nie podobają to się spakuj i eksmituj na Filipiny.
  • Odpowiedz
@trgf: @Stashqo: @raadaar:
Sama idea bramek była taka żeby zwrócić koszty eksploatacji dróg. Wjazd do Oslo kosztował 20 koron lub miesięczny abonament 400koron. W ciągu 10 lat zlikwidowali abonament, podnieśli bramki o 150% i dodali nowe bramki (narazie Bærum, ale do 2019 mają być z każdej strony Oslo podwójne lub potrójne bramki).
Z mojej strony wjazd do Oslo kosztuje 70kr. Wjeżdżając tylko raz dziennie (a czasami
  • Odpowiedz