Aktywne Wpisy
Na zakupkach spodobała mi się jedna koszula, ale była droga, bo 250zl, a było mi szkoda kasy. Mój chłopak powiedział, że mi kupi za hehe loda. Zgodziłam się, a wieczorem w domu dostał za co zapłacił.
Był zadowolony, bo w sumie lodzik za 250zł to "hehe niedużo" jak stwierdził.
Zdziwiłby się jakby się dowiedział, że byłemu robiłam po prostu z miłości
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #sex
Był zadowolony, bo w sumie lodzik za 250zł to "hehe niedużo" jak stwierdził.
Zdziwiłby się jakby się dowiedział, że byłemu robiłam po prostu z miłości
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #sex
sezet11 +240
#wroclaw Zaginiony przed kilkoma dniami 17 latek z Wrocławia znaleziony martwy #polska #policja #wydarzenia
Najważniejsze w mojej opinii jeśli chodzi o prawo aborcyjne
Ogólnie ciężki temat. Ja jestem zdania, że jednak nawet gdy w wyniku gwałtu urodzi się dziecko, to i tak jest człowiek i nie mamy w żadnym wypadku prawa go zabijać. Przecież jego życie nie należy ani do matki, ani do ojca, ani do nikogo innego. Ochrona tego małego to nasz obowiązek. Wiadomo, że jest to trudna sprawa, ale czy zabicie człowieka rozwiązuje problem?
Stanowiąc prawo musimy myśleć o ludziach z różnym światopoglądem. Prawdziwych katolików dyskusja o przerywaniu ciąży nigdy nie dotyczy, bo oni z automatu wiedzą co powinni zrobić. Nie zapominajmy jednak, że w Polsce żyje ogromna liczba osób nie przestrzegająca zasad religijnych, dlaczego więc mam im narzucać własny światopogląd?
@Wassimir: W Polsce 99,5% aborcji dokonuje się z tego właśnie powodu o którym mowa
Obecny kompromis jest dobry, bo obie strony chciałyby go trochę przeciągnąć na swoją stronę.
A o takiej dyskusji to można pewnie słyszeć na uniwersytetach i różnych panelach. Politycy i kościelni publicznie na to nie pójdą. Zbyt duża pokusa na
W kompromisach zawsze jest ten problem, że żadna z grup społecznych nie czuje się usatysfakcjonowana w pełni - stąd co chwila wraca temat aborcji poruszany raz przez jedną, raz przez drugą grupę...