Wpis z mikrobloga

Jak długo to można trzymać w lodówce aby było świeże?

@Elleshar: Zależy jak definiujesz "świeże". Ja trzymam zawsze tydzień i nie psuje się w tym czasie. Nie zauważam specjalnej różnicy między drugim a siódmym dniem :P
  • Odpowiedz
@Coffeephile: Poki co (to bylo dopiero 3 podejscie) polowe dawalem rozowemu i zjadala. Wiec jem jedno dziennie. Za jakis czas pewnie sie jej znudzi/przeje to sie zobaczy czy robic mniej czy jesc 2 dziennie.
  • Odpowiedz
@CzakNorris: Kurczak, indyk, mielone wołowe i wieprzowe przetrwały. Innych nie testowałem. Ja też mam zwykla lodowke. 3 dni wytrzyma wszystko bez problemu (mowie o miesie, nie wiem jak np z ryzem czy makaronem, bo nie jadam).
  • Odpowiedz
@CzakNorris: jak chcesz "pilnować" też pozostałych posiłków to proponuję trzymać w pracy musli (ale nie żadne fit itp., tylko zwykłe, sprawdź zawartość cukru) i codziennie przynosić sobie jogurt do tego + jakiś owoc. Ja mam problem z jedzeniem warzyw i owoców poza obiadem i robię sobie koktajle z minimum trzech składników.
Btw., podziwiam robienie jedzenia na 4 dni, ja gotuję codziennie bo nienawidzę jeść tego samego parę dni z rzędu.
  • Odpowiedz
@krave: Szafka w pracy ostatnio troche opustoszala, ale jest to o czym mowisz, jogurty ze dwa tak samo :P
Też bym nie mógl jeść 4 dni tego samego, ja zjadam tylko połowe, druga połowe ktoś inny, wiec jest na 2 dni.

Żaden prywatny, chciałem tylko żeby w ogóle tag powstał i żeby ludzie wrzucali co robią sobie. Moze cos ciekawego sie podpatrzy albo nauczy. Dawaj śmiało!
CzakNorris - @krave: Szafka w pracy ostatnio troche opustoszala, ale jest to o czym m...

źródło: comment_6bTCmufW1wsE8rNi5ttGbstCDOtEZnWV.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@krave: WIem, że troche go tam jest, ale ja póki co nie mam aż tak ścisłej diety. Trzymam limit kalorii, skonczylem z fast foodami, robię sporo cardio (rower po lesie czy jakies maszyny po silowni) i waga bardzo ladnie regularnie idzie w dol od wiosny...
  • Odpowiedz
@CzakNorris: no i spoko, to najlepsza opcja, żeby zrzucić i odzwyczaić się od jedzenia syfu na stałe. Wg mnie te wszystkie ścisłe diety typu "pół jabłka i 500gr p----i z kurczaka", dukany etc. jedynie zniechęcają do prowadzenia zdrowego stylu życia
  • Odpowiedz