Wpis z mikrobloga

@gwynebleid oczywiście. Nie ma nic gorszego niż weglokopy z tą swoje gwara i dumą z niej. Brzmi słabo, po prostu wstaw losowe słowa po niemiecku i zacznij zaciągać jak wieśniak. Mamy 21 wie, warto w przestrzeni publicznej używać poprawnej polszczyzny. Dla mnie #rakcontent jak #!$%@?. Taki sam byłby jakby podlasiaki zaczęły zaciągać po rusku na bilbordach. Po co?
@normanos: firma, która ma wymóg bycia w pracy 3x8h ciągiem nazywa się przyjazną dla studentów xDD Na targach są osoby, które nie mają pojęcia co firma robi, w czym pisze, jakie technologie wykorzystuje. Jesteśmy poważną firmą xDD
@normanos: Idziesz do takiego niu, trendy, dajnamik startapu, #!$%@? jak dziki bąk po godzinach, a dostajesz 7k brutto, gdzie i tak 4 rozliczasz z jakimś bankiem w Ugandzie, bo Maćkowi (pracodawca każe sobie mówić po imieniu) na rękę. xD Tak to widzę.
@mistrz_tekkena: Sram na "poprawną polszyzne" nowomieszczan z ich prychaniem pod nosem gdy ktoś ma inny akcent albo używa nietypwych słów przekazywanych z dziada pradziada w czyimś regionie. Gdyby zerknąć tylko na język, Polska to sztuczny naród bez historii. Zważając, że jakieś 90% polskich ziem nie ma już swojej gwary to nadzwyczajne, że śląsko godka się ostała.
@JanuszProgramowania: Raczej przypadek. Logo Acc jest takie, zmieniają się kolorki.
@rzuf22 - w Kato takie wymogi ma ? W Łodzi to jedna z bardziej przyjaznych firm dla studentów. Tak w sam raz na początek. To outsourcing - możesz trafić na wszystko :D Wszystko zależy od projektu.
@Hatespinner - not even close ;D To korpo. I wszystko co z korpo związane (to dobre i złe ) tam jest.
not even close ;D To korpo. I wszystko co z korpo związane (to dobre i złe ) tam jest.

@Uluari: Fakt, nawet nie spojrzałem, bo z reguły korpo nie celują w developerów, tylko jakichś gradów itp.

Nie wiem natomiast co tam u nich dobrego może być. Patrzę sobie pobieżnie na oferty Senior Java:

Minimum 2 years of experience in Java programming

Senior.

2 years.

xDDDDDD