Wpis z mikrobloga

Dziś spotkałem koleżankę, która od września zaczęła pracować w gimbazie jako nauczycielka plastyki. Opowiadała mi, że na jednej z pierwszych lekcji zauważyła, że dziewczynki z I D dokuczają jednej, śmieją się z niej, ogólnie ostracyzm motzno. Jako pełna werwy i poczucia misji po lekcji poprosiła tą szykanowaną, żeby została bo chciała z nią porozmawiać. Zaczęła pytać o co chodziła i czy nie potrzebuje jakiejś pomocy z jej strony. Po dłuższej rozmowie i wypytywaniu, okazało się, że ich klasa miała jakąś imprezę na zakończenie wakacji i ona jedyna nie chciała zrobić loda chłopakowi..
Myślałem, że robi sobie ze mnie żarty, ale powiedziała że to prawda. No i ja jej wierzę.. Dziewczynki mają po 13 lat..

##!$%@? #patologiazewsi a raczej #patologiazmiasta #gimbaza
Pobierz
źródło: comment_s5UvaC5u5Xc1YI2XaFz636uwew4t6Asg.jpg
  • 97
@Perfidny a ja nie miałem takiej sytuacji i właściwie nie słyszałem o takim czymś, raczej ramach plotek, więc idąc twoją statystyczną logiką taka sytuacja nie mogła mieć mieć miejsca.

Zresztą wszystkie dziewczyny z klasy się #!$%@?ły i tylko jedna się wybiła, jasne xD
Ale w tym roku nie ma w gimnazjach pierwszych klas :|

@ewa321: Ale kto tam pisze o pierwszej klasie?

------------------------ EDIT -------------------

A dobra, jest:

dziewczynki z I D
@WujekGraczyk: na jakim wy świecie żyjecie, nie pamiętacie jak sami byliście dziećmi ciekawymi świata? A że teraz młodzież jest bardziej wyedukowana to potrafią to wprost nazwać swoje zabawy. Inna sprawa, że nadal przejawiają zachowania ich prymitywnych rodziców, typu zmuszanie drugiej osoby do zrobienia loda. To jest karygodne w każdym wieku.
czy koleżanka zamierza podjąć jakieś kroki czy zostanie kolejną nauczycielką która nigdy nic nie widzi, nic nie słyszy, nic nie wie dopóki coś się nie #!$%@? i sprawa nie wycieknie do mediów?

@Jade: Pewnie fake, ale co ma zrobić? Jakieś 40% 13latek w tym kraju uprawia seks
młodzież robi się coraz bardziej wypaczona i #!$%@?

@Perfidny: bez przesady, młodzież akurat trzyma poziom, to starzy #!$%@? bo nie nadążają za rozwojem, a młodzi z jednej strony eksperymentują, to chwalebne, ale z drugiej strony są prymitywni i dzicy, tak jak ich zagubieni rodzice.