Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@kocz_ownik: No tak, zapomnialem ze ten tag jest tylko dla prawilnych posiadaczy rolexow a nie gownozegarków za 800 zł ( ͡ ͜ʖ ͡)

@kocz_ownik: to jest taki bardziej poglądowy obrazek, chce kupić coś w tym stylu plus minus
  • Odpowiedz
@kocz_ownik: @laress: czy dla Was wszystko musi być czarno- białe, mieć konkretne granice a sami musicie znać limity co do milimetra? Proponuję włączyć samodzielne myślenie. Absolutnie nie chodzi o to, że #watchboners zaczyna się od 10150 PLN lub 30178 EUR czy innej abstrakcyjnej kwoty! W swoim założeniu tag jest dla pasjonatów #zegarmistrzostwo, chcących pooglądać czy podyskutować o naprawdę ciekawych okazach, dowiedzieć się czegoś
  • Odpowiedz
@AntoniPatek: hola hola - przejrzyj raz jeszcze dyskusję i zobacz dlaczego napisałem co napisałem. To nie ja zacząłem wypominać co i do jakiej kwoty powinno się tu znaleźć. Twoje argumenty uznaję ale czy zatem nie powinieneś być konsekwentny i zadać to samo pytanie koledze, który wyśmiewa G-shocka pod tym tagiem? Dlaczego my mamy tu argumentować a negatywna opinia już nie musi?

Analogia do samochodów. Dlaczego taki zegarek jak wyżej nie
  • Odpowiedz
@kocz_ownik: Na tej samej zasadzie, na której to odpowiednie służby muszą znaleźć dowody winy, a nie Ty masz udowadniać niewinność :) Prezentujesz zegarek? Słucham argumentów.

"O gustach się nie dyskutuje" to chyba jedna z najgłupszych powtarzanych internetowych mądrości :) To o czym się zatem dyskutuje? Po to tu jesteśmy przecież (na tym portalu), żeby wymieniać opinie. Przejrzyj moje wpisy- zobaczysz bardzo różne marki z różnych krajów, więc absolutnie nie chodzi
  • Odpowiedz
@AntoniPatek: Rozumiem tylko, że ja zegarka nie prezentowałem z tagiem. Włączyłem się do dyskusji bo ktoś w niezbyt fajny sposób skomentował wpis. Nie czuję się zatem wywołany, aby Cię przekonywać, chociaż nadal uważam że jeśli dla kogoś taki zegarek jest marzeniem to nic nam do tego. Z tym się chyba zgadasz?

Nie zgadzam się z porównaniem do winy i dowodów. Sam powiedziałeś, że mamy dyskutować. W sumie to Twoja interpretacja.
  • Odpowiedz
@kocz_ownik: Dlaczego nie zgadzasz się z tym porównaniem? Ja uważam, że to po prostu uczciwie mieć coś na poparcie swoich działań.

Chętnie się wypowiem w takim razie dlaczego. Jakieś przykładowe argumenty, czemu nie jest to interesujący zegarek?
-popularna marka
-jeden z najbardziej podstawowych modeli, produkowany w milionach egzemplarzy rocznie
-nie jest to żadna
  • Odpowiedz