Aktywne Wpisy
JPRW +477
Naród polski ginie, bo dzieci nie jedzą wafli w kościele. Mam nadzieję, że Konfunia w ramach wolnościowej polityki wprowadzi jakiś przymus uczestnictwa w obrzędach religijnych.
#bekazkonfederacji #bekazprawakow #bekazkatoli #heheszki
#bekazkonfederacji #bekazprawakow #bekazkatoli #heheszki
moll +96
Tunel już stoi! Trochę pomagałam, ale na tyle dobra konstrukcja, że mój niebieski postawiłby praktycznie sam (z trochę większymi trudnościami)
@_aqq wołam, bo chcialeś zobaczyć na gotowo
#ogrodnictwo
@_aqq wołam, bo chcialeś zobaczyć na gotowo
#ogrodnictwo
#ksiazki #czytniki
@KornixPL: nikt ci raczej nie poleci tabletu czy telefonu do czytania, bo po pewnym czasie masz wrazenie, ze ci oczy wypalilo na tyle czaszki.
Kindle 8 dotykowy bez podswietlania jest zdecydowanie tanszy.
W dodatku masz na amazon.de oferty uzywek (ktore glownie pochodza ze zwrotow i ciezko czasem doszukac sie oznak ze byly uzywane) jeszcze taniej.
Zobasz w tagu #kindle ostatnio byly wrzucane informacje.
I tak
@PurpleHaze: Jak działają reklamy w Kindle? Podczas czytania wywali mi coś z 30sekundowym czasem oczekiwania?
Pamiętaj, że ekran dotykowy w ogóle nie jest potrzebny, spokojnie daje radę z guziczkami
Albo w ogóle nie wychodzić z domu. Po to wypuszczane są nowsze wersje żeby sobie ułatwiać życie a nie utrudniać jakąś lampką.
Kup Paperwhite. Użytkuję Kindle od około 10 lat. Mam jeszcze w domu Kindle z klawiaturą i bez dotyku, więc wiem
@r__k: @KornixPL: Jeśli nie używa się słowników, bo jeśli chce się czytać w obcym języku to jest nieoceniony.
https://www.amazon.de/Amazon-Kindle-Paperwhite-6-Zoll-4GB-eReader/dp/B00QJDO0QC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1505719531&sr=8-1&keywords=kindle+paperwhite+e-reader
Weług mojej matematyki to niecałe 400 PLN. Przesyłka niech będzie 50 PLN.
Czyli 450.
@r__k: racja ale jeśli ma możliwość poczekać 2-3 miesiące i dozbierać to niech tak zrobi. Ja nie mówię, że się nie da. Mówię, że różnica jest ogromna i
Możesz też kupić inkbooka obsidiana. Kiedyś tego było pełno (w abonamentach na Legimi dawali). Teraz już mniej, ale jakieś ogłoszenia są.
Ekran ma taki sam jak kindle, zresztą wszystkie ekrany jedna firma robi. :-D
Zalety względem kindla:
- obsługuje format epub (niby można sobie konwertować, ale lepiej nie musieć niż musieć)
- ma Androida, więc aplikacje można wgrywać (cudów nie oczekuj, ale jakiś czytnik RSS można wgrać)
- obsługuje Legimi (to
Pamiętaj, że teraz jest promocja i wiecznie tyle nie będzie kosztował. Aczkolwiek takie pomocje robią raz na 3-4 miesiące.
Epuby można konwertować więc nie jest to jakiś mega problem :)
Ale faktycznie, może to być dobra alternatywa.
Wysylka z amazon.de do Polski przy zakupach powyzej 29€ (albo 39 nie pamietam dokladnie) jest bezplatna.
Pamietac nalezy tez o doliczeniu roznicy w VAT ktory w nieczech wynosi kilka % mniej niz w Polsce. Stad cena
http://swiatczytnikow.pl/jak-taniej-zamowic-kindle-w-niemczech-z-wysylka-do-polski/
Przy deutsche post, w kraju dostarcza to poczta polska, koszt to 10€.
W obu wypadkach oszczednosc 30-40zl a mozliwosci uszkodzenia i zaginiecia przesylki wiele. A potem dochodz swoich praw, albo u kuriera albo na mailboxde, bo amazon nie jest tutaj strona.
To