Aktywne Wpisy
Kroshkar +22
WTF?!
Właśnie się dowiedziałem, że są ludzie którzy nie lubią podgrzewanych siedzeń w samochodach. Ja rozumiem, że latem, bo to o masochizm już zakrawa, ale w zimie to jest coś wspaniałego jak ci po 30 sekundach od odpalenia zimnego samochodu ciepełko w dupkę grzeje (。◕‿‿◕。).
#motoryzacja #samochody
Właśnie się dowiedziałem, że są ludzie którzy nie lubią podgrzewanych siedzeń w samochodach. Ja rozumiem, że latem, bo to o masochizm już zakrawa, ale w zimie to jest coś wspaniałego jak ci po 30 sekundach od odpalenia zimnego samochodu ciepełko w dupkę grzeje (。◕‿‿◕。).
#motoryzacja #samochody

Jakieś łajzy reklamują, ale smaki interesujące.
źródło: 1000694904
Pobierz

Czy dobrze rozumiem? Przelewy niepotwierdzone muszę zostać wykopane przez minerów żeby były potwierdzone?
wybaczcie, podstawy
#kryptowaluty #bitcoin
Mylisz się, kolego. Minerzy nie muszą nawet potwierdzać transakcji.
@Kliko: Co masz na myśli?
Mogą kopać puste bloki, nie dołączać do nich żadnych transakcji. Wtedy dostają tylko nagrodę za blok (obecnie 12,5 BTC), a opłaty transakcyjne tracą, więc oczywiście tak nie robią. Ale technicznie nic nie stoi na przeszkodzie.
Nie jest to najnowszy wpis, ale daje do myślenia xd
Można więc powiedzieć, że ta cała praca komputerów służy potwierdzaniu poprawności transakcji, ale również i przede wszystkim zabezpieczeniu przez możliwą manipulacją. Żeby nikt nie mógł tego zmienić po
@balrog84: o, to, to!
potwierdzać to sobie może każdy. chodzi o ustalenie pewnego stanu transakcji - potwierdzenie ich w bloku, który później wszyscy akceptują.
zabezpiecza to np. przed tzw doublespendem, gdzie wysyłam dwie transakcje wydające te same monety i np. docierają do różnych miejsc w sieci w różnym czasie i kolejności.