Wpis z mikrobloga

Mireczki, są tu jacyś eksperci od #audi A6 C6 i/lub #mercedes W211 ? Niedługo będę mógł zacząć rozglądać się za którymś z tych modeli i nie potrafię zdecydować który z nich wybrać, oraz za jakimi silnikami się rozglądać.

Jest ktoś w stanie porównać te dwa modele? Oba na pewno będą dobrym wyborem, ale jakie będą największe różnice między nimi? Jakie wady/zalety mają względem siebie?

Auto musi mieć minimum 180-190KM, optymalne i najlepsze byłoby dla mnie ~220KM
Wolałbym benzynę do zagazowania - znajdą się do tego godne polecenia silniki, czy będę skazany na kopciucha? Jeśli tak, to które diesle są polecane a które nie?

Automaty - montowano tu jakieś wersje których powinienem się wystrzegać? Osobiście chętnie brałbym manuala, ale w tych wozach już kurde ciężko go dorwać jeśli szuka się bogatszej wersji wyposażenia.

Ile hajsu odłożylibyście na egzemplarze z okolic 2005-2007 w ponad przeciętnej wersji wyposażenia? 25-30k ?
#motoryzacja #samochody
TypowyPolskiFaszysta - Mireczki, są tu jacyś eksperci od #audi A6 C6 i/lub #mercedes ...

źródło: comment_BWEyhVU4wnMcnYKCLeFYEpFxMrwmmPHV.jpg

Pobierz
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TypowyPolskiFaszysta: To lepiej wróć do E60 i za tą kasę(30 tysięcy minimum) bierz jakiś 2005 rok 530D, jak chcesz mocy. Najlepszy wybór z możliwych. A6 nie ma do zaoferowania żadnego diesla w tych latach, a M57 jest świetnym silnikiem.

Dołóż do 35k i kup poliftową(2007 rok) E60, mniej stracisz na odsprzedaży.
  • Odpowiedz
@kupkesobieciagne: Nie pompowane, bo pompowane fotele to sa w DAFie. Chodzi o aktywne fotele , ktore pompuja poduszki w fotelu w zakrecie, zeby Ci sie dupskiem wygodnie siedzialo. Tego w audi nie ma - no chyba,ze sie myle to mnie popraw.
O masazu mi nie odpowiedziales. Zakladam,ze A6c6 go nie ma. Nawet jesli jakims cudem jakis sie trafi to pewnie przypomina to gowno z BMW a nie masaz z prawdziwego
  • Odpowiedz
@TypowyPolskiFaszysta: IMHO koszty w BMW beda nizsze jak w audi. Diesla w przedlifcie w audi rozsadnego nie ma jak kolega wyzej napisal.

A jak dobrze poszukasz to sensowny (np. lekko uszkodzony egzemplarz ) trafisz pozniej 2 dych. Nawet z porzadnym pakietem i tak sporo zostanie i wiesz czym jezdzisz.

PS. Zdjecia A6c6 mam nadzieje,ze przykladowe, bo to jest komis quattro z dzierzoniowa, ktorego wlasciciel jest bucem i oszustem.
  • Odpowiedz
@bigger: Nie no bez przesady z masażem, znowu 20 letnie Audi A6 miały masaż w fotelach, akurat pamiętam z tych czasów ten śmieszny masaż tych pokrak W220. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Porównujesz wyposażenie, nie wiedząc nic o porównywanym samochodzie, to gdzie tutaj twoja wiarygodność? Już kilka razy popełniłeś gafę.

Co do wyposażenia, A6 C6 miało absurdalną liczbę możliwości wyposażenia, W211 przy tym po prostu nie istnieje,
  • Odpowiedz
@kupkesobieciagne: Mercedes jako marka zapracowal sobie solidnie na swoja opinie, bo w temacie aut jestem mega upierdliwy i drobnostkowy. I to nie byla kwestia jednego, dwoch czy 10 egzemplazry. Nie sa to samochody bez wad, bo takich nie ma, ale tak solidnych wozow nie robi zaden inny producent.

Bez uszczypliwosci w kwestie wieku, ale widocznie jestes dosc mlody, bo rdzewialy praktycznie tylko w210 , w220 i jakis krotki epizod mial w164.

Charakter mercedesa jest jaki jest. Jest wygodny i nie tak nastawiony na sport jak BMW czy Audi. Quattro tez jest lepsze od 4matica. To wszystko wiemy. Ale mi ten charakter pasuje.
Co to znaczy ze mercedes slabo jezdzi? Wolno? To bierz odpowiednia
  • Odpowiedz
@bigger: Ale ten mercedes po wyborze odpowiedniej wersji silnikowej nadal słabo jeździ, gdy konkurencja weźmie swoje odpowiednie wersje silnikowe. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cały czas mówisz o jakiejś mitycznej przewadze, bo C6 nie ma tego(co zwykle miała już C5, nie mówiąc już nic o C6 - brak wiedzy na temat rozprawy)

Co ty jesteś jakiś mietek handlarzyk?
  • Odpowiedz
@kupkesobieciagne: Też bym betkę polecił. Nawet nie chce czytać tych elaboratów wyżej xD. Chociaż czekaj...
EJ @TypowyPolskiFaszysta: a nie myślałeś żeby kupić sobie coś mniejszego ale nowego? Np Hyundaia, Skodę albo Seata. Albo poleasingowego 2-3 latka. Są zazwyczaj albo gołe albo w najwyższych wersjach wyposażenia. No chyba ze hurr durr musi być limuzyna, c--j że silnik zaraz wyjdzie bokiem a mechanik raz na pół roku to nie dużo
  • Odpowiedz
@kupkesobieciagne: Dokladnie. Handlarz.
Wiedze mam duzo wieksza niz Ty. Ale to nie przedmiot dyskusji.

Napisalem Ci juz. Jak nie rozumiales do tej pory to nie widze sensu dublowac wpisow. I tak nie zrozumiesz
  • Odpowiedz
@bigger: Osobiście nie lubię handlarzy, specyficzni ludzie, często nieudaczniki i chamy, które nie wiedzą nic, chociaż w tym siedzą. Pisałeś ostro o różnych rzeczach, nie wiedząc podstawowych rzeczy, myśląc, że C6(!!!!!) nie ma tego, co miały już od 8 lat A6 czy nawet cholerne V8/Audi 100.
  • Odpowiedz
@kupkesobieciagne: Twoje prawo miec swoje zdanie na temat handlarzy. Zreszta sie nie dziwie , bo mam dosc podobne w stosunku do wiekszosci.

No jak z tymi aktywnymi fotelami? Sa? Czy nie ma w c6? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Jest jeszcze pare aspektow, ale i tak nie ogarniesz, bo zwyczajnie nie umiesz chyba czytac ze zrozumieniem albo ktos Ci sie kiedys dal przejechac a6tka , niczym innym
  • Odpowiedz
@benzdriver: Widać, że myslisz po jukejowemu :) Na autostradach, jak nie ma za dużego ruchu, raczej nie schodzę poniżej 180km/h. W Polsce da się p-----------ć, bo mandaty są śmieszne. Na krajówce też wolę mieć pod maską 285 koni, niż 120. Lepiej wyprzedzać bezpiecznie, a nie na żyletkę. A w mieście - cóż, użytek z dużego momentu przy włączaniu się do ruchu lub wyjeździe z podporządkowanej też nie jest czymś rzadkim.
  • Odpowiedz