Wpis z mikrobloga

Mireczki, są tu jacyś eksperci od #audi A6 C6 i/lub #mercedes W211 ? Niedługo będę mógł zacząć rozglądać się za którymś z tych modeli i nie potrafię zdecydować który z nich wybrać, oraz za jakimi silnikami się rozglądać.

Jest ktoś w stanie porównać te dwa modele? Oba na pewno będą dobrym wyborem, ale jakie będą największe różnice między nimi? Jakie wady/zalety mają względem siebie?

Auto musi mieć minimum 180-190KM, optymalne i najlepsze byłoby dla mnie ~220KM
Wolałbym benzynę do zagazowania - znajdą się do tego godne polecenia silniki, czy będę skazany na kopciucha? Jeśli tak, to które diesle są polecane a które nie?

Automaty - montowano tu jakieś wersje których powinienem się wystrzegać? Osobiście chętnie brałbym manuala, ale w tych wozach już kurde ciężko go dorwać jeśli szuka się bogatszej wersji wyposażenia.

Ile hajsu odłożylibyście na egzemplarze z okolic 2005-2007 w ponad przeciętnej wersji wyposażenia? 25-30k ?
#motoryzacja #samochody
TypowyPolskiFaszysta - Mireczki, są tu jacyś eksperci od #audi A6 C6 i/lub #mercedes ...

źródło: comment_BWEyhVU4wnMcnYKCLeFYEpFxMrwmmPHV.jpg

Pobierz
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TypowyPolskiFaszysta: A6 C6 niszczy i gniecie to paskudztwo z przyciskami i przełącznikami od sprintera z tamtych lat. Nawet nie ma co porównywać, zawsze brałbym A6 C6 w Quattro, niż ten mietek. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Chcesz mocy i spokoju, bierz 4.2 V8 + LPG, niestety tylko automat. Ewentualnie 2.4 V6 + LPG + manual + quattro, bardzo się cenią te kombinacje i przez 2-3 lata pojeździsz za darmo, bo
  • Odpowiedz
@TypowyPolskiFaszysta: 3.2 są z tego co mi wiadome FSI, więc raczej bym nie brał. 2.4/4.2 w przedlifcie to stara szkoła dobrych silników. Po lifcie masz doskonałe 2.0 TDi i bardzo dobre 3.0 TDi. Przed liftem na diesle nawet nie patrz.
Jak Audi, to bierz tylko quattro, nie masz wtedy niedokończonego produktu.
  • Odpowiedz
@TypowyPolskiFaszysta: "Legendarny" i na tym lepiej skończmy. Bo te śmieszne legendy o komforcie w zrobionych ze skał fotelach W124 też się nasłuchałem i miałem nieprzyjemność siedzieć, chyba z tego samego materiału klepali te siedzenia, co w golfie 2. Dramat.
W C6 masz praktycznie wyżyny technologii resorowania oraz wyboru sposobu resorowania oraz samego siedziska. Musisz sobie usiąść i osobiście sobie przymierzyć. Było z 15 różnych foteli, od typowego, niezwykle wygodnego podstawoego
  • Odpowiedz
@TypowyPolskiFaszysta: ogladalem tez takie auta, w koncu kupilem X5, tyle ze ja szukalem w najwiekszych wersjach silnikowych
podejrzewam ze audi bedzie lepsze technicznei ale ja jak bym mial wybierac to i tak kupil bym mercedesa
  • Odpowiedz