Wpis z mikrobloga

Fabuła XCOM Enemy Within różni się od XCOM Enemy Unknown? Jak na razie gram i początek dosłownie taki sam, no może po za pierwszą misją, z pojemnikami meldu. No i kiedy gra mi da znać o questach z DLC?
#pytanie #xcom #gry
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kiedys_bylem_fajny: Nic się nie zmienia, dodane są jedynie misje z EXALTEM.
Za to p---------e Shena (czy jak się nazywał ten szef inżynierów) o zagrożeniach płynących z korzystania z technologii ayylmaów nabiera sensu w kontekście modyfikowania genetycznego swoich żołnierzy i ucinania im kończyn
  • Odpowiedz
@kiedys_bylem_fajny: XCOM Enemy Within to tak jakby rozszerzenie oryginalnej fabuły, nowe misje, nowe postacie etc. - tak samo jak ten War of the Choosen jest dla XCOM2 (tyle że WOTC dla XCOM2 jest o wiele większy niż EW dla XCOM1). Z tego co się orientuje to zadanie z tym Azjatą którego trzeba ochraniać jest już z DLC. Do końca nie wiem jakie są różnice, bo w XCOMa grałem od razu
  • Odpowiedz
@kiedys_bylem_fajny: Zrobiłem to samo, też zacząłem od podstawki. I szczerze mówiąc gdyby nie brak czasu to zaraz bym zaczął kampanię EW na jakimś wyższym poziomie trudności. Zaczynając od EW można się trochę pogubić, do tego meld wymusza rushowanie co raczej będzie jedynie irytowało początkujących Commanderów
  • Odpowiedz
@ChochlikLucek: Ja rozumiem co developerzy chcieli osiągnąć, chodziło o to żeby zmusić gracza do taktyki innej niż ciągłe overwatche i unikanie sprintu żeby nie aktywować jakimś samotnym żołnierzem grupy wroga.
Swoją drogą ten element mechaniki mnie wkurza, wróg dostaje darmową turę po wykryciu
  • Odpowiedz
fak, czyli błędem było przechodzenie podstawki a potem branie się za dodatek. No nic, dam tej grze trochę czasu i odpocznę od niej.

@kiedys_bylem_fajny: Nie. Dodatek jest raczej dla osób, które już skończyły grę. To nie tylko nowe misje, postacie, ale też spora zmiana taktyki. Raz, teraz trzeba się na każdej misji mocno śpieszyć i nieraz bezsensownie ryzykować zdrowiem i życiem żołnierzy, by zdobyć bezcenny Meld. Już samo to w
  • Odpowiedz