Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +67
Jestem bardzo podekscytowana by poinformować, że już jutro po raz pierwszy w Polsce będziemy głosić antynatalizm na ulicach Wrocławia! Wzorujemy się na aktywizmie międzynarodowej grupy Stop having kids.
#antynatalizm
#antynatalizm
dabi +447
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Bo to miasto, majace w------e na "afery", ktore sa tutaj cytowane z jakichs blogow typu wpolityce, niezlomni, wsieci, prawy itp... xD
Jest lato - miasto zyje swoim specyficznym zrelaksowanym rytmem. Niby wszyscy sie spiesza, ale na twarzach widac spokoj i pogode. Idziesz miastem, ludzie ubrani wedle wlasnego gustu - jeden wlasnie uprawia jogging z dziewczyna, inny pcha jakis wozek wypchany rupieciami, dwie babki w zakiecikach leca do biura, za nimi jakis przystojny chlopak z longboardem wyglada jakby byl zywcem wziety z Venice Beach w Kalifornii...
Po drodze mijasz grupke Hiszpanow (lub ludzi z Ameryki Poludniowej), ktorzy ida do "Ksiegarni Hiszpanskiej" na wino, mijasz kilku cyganow handlujacych rozami na Rynku - machasz im, ze nie potrzebujesz, usmiech i odpowiada ci usmiech z drugiej strony.
Idziesz do Kalambura na Pilznera, przy stoliku siedzi duza grupka mlodych ludzi z krajow anglosaskich. Sluchasz akcentu - nie, to nie sa Anglicy, kurde, moze Australijczycy? Pogadasz przy okazji z kelnerka, patrzysz na duzo rodzin z dziecmi przechadzajacych sie po Kuzniczej, ludzie sa usmiechnieci, zdowoleni, dzieci biegaja z balonikami, uczac sie zycia w miescie.
I tak zyje mi sie blogo w moim Wroclawiu, lubie te luzna, sympatyczna atmosfere, lubie nowych mieszkancow miasta, ktorzy komentuja jego urode, ktorzy na miasto narzekaja, ze drogie, ze ktos sie upil w Pasazy Pokoyhoff w ostatni piatek, albo, ze poznal piekna dziewczyne z Sanoka.
I lubie tych naszych "wroclawskich" Ukraincow, ktorzy u nas pracuja, ucza sie, zakladaja rodziny, kupuja mieszkania.
Pamietam nawet jeden obraz z Moa Burger. Bylem tam z moja dziewczyna i moj wzrok przykulo dwoch mezczyzn. Dosc specyficznie ubranych. Jeden mial bialy golf i granatowa marynarke, inny koszule w drobna kratke. Wypielegnowani mlodzi mezczyzni, ktorzy takze czekali na swoje burgery, okazalo sie wlasnie Ukraincami. Nie wiem czy byli para, czy kolegami, ktorzy PO SWOJEMU ladnie sie ubrali i wyszli do miasta na podryw, ale wiem, ze swoja osoba wzbudzali zainteresowanie wlasnie za swoja konsekwencje bycia autentycznym. Przy stolikach siedzieli jeszcze jacys mlodzi Niemcy i kilku Polakow.
Nikt sie krzywo nie patrzyl, bo we Wroclawiu dajemy ludziom byc soba.
Pozdrawiam
#polska #polskiemiasta #takaprawda #truestory #oswiadczenie #bekazpodludzi
Wchodzi facet na Pasaż Niepolda, ochroniarz go pyta:
- Ma Pan pistolet?
- Nie.
- A może ma
@Zyd_Suss: Mam wrażenie, że twój #wroclaw spodobałby się za to lekarzom. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Im przeszkadzają "uchodźcy" którzy napierają na Europe i g---o robią.
Często nawet zostawiam mu 5 zł napiwku, bo go szanuję. Że przyjechał i sobie tutaj radzi.
Martwi mnie tylko, że nie ma żadnej alternatywy, bo co Pani z PiSu co chce darmową komunikację
Ide Swietego Antoniego z kumplem podczas piatkowej popijawy i zaczepia mnie dwoch chlopaczkow okolo 20 lat. Mowia: "Czesc, wiesz, gdzie jest Pasaz Niepolda? Bo syszelismy, ze mozna tam potanczyc"
Ja im na to: "Czesc chkopaki, pewni, ze wiem, chodzcie, to wam pokazemy, i tak idziemy w tamtym kierunku"
Oni:"O, dzieki, zajebiscie, doceniamy"
Ja dodaje: "Ale wiecie, ze Pasaz Niepolda
- obcokrajowcy
- lewicowcy
- ateisci
- milosnicy regge
- chodzacy