Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +11
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, ale się porobiło... 5 lat po ślubie kilka lat więcej w związku - dzieci mamy. I właśnie ogarnąłem że moja żona wysyła jakiemuś gościowi nudesy I się z nim spotyka mówiąc że więcej na żywo, jescze ten pajac pisze że jest mega ciekawy naszych dzieciaków i chętnie je pozna za kilka miesiecy... Najchętniej rzucił bym jej tymi wiadomościami w twarz i wszystko wykrzyczał. Nie wiem co robić, myślałem że będziemy razem do końca życia... k---a jakie to jest chore.
#zwiazki
─
Mirki, ale się porobiło... 5 lat po ślubie kilka lat więcej w związku - dzieci mamy. I właśnie ogarnąłem że moja żona wysyła jakiemuś gościowi nudesy I się z nim spotyka mówiąc że więcej na żywo, jescze ten pajac pisze że jest mega ciekawy naszych dzieciaków i chętnie je pozna za kilka miesiecy... Najchętniej rzucił bym jej tymi wiadomościami w twarz i wszystko wykrzyczał. Nie wiem co robić, myślałem że będziemy razem do końca życia... k---a jakie to jest chore.
#zwiazki
─
Minął czas na odpowiedź, na 429 odpowiedziało 396 nadleśnictw. Wszystkie tak samo - przedłużają czas, żeby zastanowić się, czy...odpowiedzą. Mimo wyraźnej prośby o przesłanie odpowiedzi mailem,
66 przysłało dodatkowo odpowiedź tradycyjną pocztą, a 68 odpowiedziało tylko na papierze. Na części odpowiedzi są znaczki informujące o certyfikatach odpowiedzialnej/zrównoważonej gospodarki leśnej... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#watchdogpolska #prawo #prawodoinformacji #ciagniemywladzezajezyk #ekologia #lasypanstwowe
Skoro tak zrobili, to być może dlatego że wszystkie odpowiedzi (przychód/rozchód) są odnotowywane, aby do nich wrócić gdy zajdzie potrzeba, na przykład odpowiedzenia na wasze zapytanie ʕ•ᴥ•ʔ Nie szukajcie sensacji na siłę...
To jest po prostu przykład olewania prawa przez państwo w małej skali. Chodzi o proces myślenia urzędników - zrobię sobię po swojemu, na co mi ustawa. Oby nigdy nie przytrafił ci się problem z tym typem człowieka - choćby na policji, albo w przypadku komornika czy urzędnika podatkowego. Zachowanie takie trzeba piętnować, tworzyć ogólną dezaprobatę dla takich działań.
@sevenofnine no ten z obrazka to raczej nie jest czymś, co jest potrzebne
Zakładamy, że jeśli pytanie otrzymali mailem, odpowiadają na nie, to chyba posiadają odpowiednie środki techniczne do wysłania maila.
https://www.wykop.pl/link/3918473/zrownowazona-gospodarka-lesna-w-nadlesnictwach-w-praktyce/
@Watchdog_Polska: potwierdzenie nadania i zwrotka być musi. I to pismo nie jest informacją publiczną:P
Komentarz usunięty przez moderatora
@Watchdog_Polska: to jest standard w bantustanie. Ażeby odesłać odpowiedź via email to instytucja musi dysponować podpisem cyfrowym, a to przerasta grażynkowe biurwy (najczęściej podpis cyfrowy posiada jeno księgowa bajzlu).
@Fusofuso najmądrzejsza tu odpowiedź. Generalna jest stanie podać najdokładniejsze dane. Ewentualnie lepiej wysłać też zapytania do dyrekcji regionalnych. Nie jestem w ogóle pewien co dają informacje z nadleśnictw komukolwiek? Kiedy nawet dwa Ndl leżące obok siebie mogą być skrajnie różne?
Tak, 66 wysłało wiadomość mailem, a potem przesłało dokładnie ten sam dokument tradycyjną pocztą.
68 odpowiedziało tylko na papierze.
Dziękujemy za przypomnienie, na wypadek, gdybyśmy zapomnieli, że na naszej stronie umieściliśmy informacje o pracownikach i ludziach tworzących stowarzyszenie, a w Biuletynie Informacji Publicznej dane o tym, ile zarabiają zatrudnione osoby.
Życzymy miłego dnia i zajmowania się ,,denną propagandą i czepianiem się o bzdury'' w innym miejscu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)