Wpis z mikrobloga

@TP-w-trzeciej-klasie: No ja tez jednym uchem słucham. Jak nie ucieka w jakieś publicystyczne sformułowania to nawet sensownie to brzmi aczkolwiek w swoim trudnym do zrozumienia stylu. Nic nowego i cały czas liczy na sprawiedliwe rozpatrzenie tej sprawy, oby się nie mylił :)
  • Odpowiedz
Słowo sprawiedliwy było moje i sam mam wątpliwości co to miałoby oznaczać, jednak chciałbym żeby wyrok był merytoryczny a nie ideologiczny. Osobiście uważam , że LP działają dobrze i profesjonalnie nawet jeżeli były tam jakieś nieprawidłowości.
"Godnie" nie wiem do końca co masz na myśli, ale chyba tak :)
Pytanie dziennikarza a propos wywożenia drewna z PB i w odpowiedzi dyr. Tomaszewski nawiązuje do wydalania przez człowieka ! Padłem ( _
  • Odpowiedz
@limfoycttc: Bo on jest zboczony. Nie byłby to pierwszy raz...
Tylko LP nie do konca robi dobrze. Tzn. Jest juz za późno. I niestety jakie sa szanse ze cokolwiek zmienia? Wiem, ze gdybym tam gospodarzyl tez bym chcial to posprzątać, ale juz 10lat temu na studiach mówili - w puszczy jest kornik, jak ulegniemy presji ekologów juz po swierku. Odtatnia chwila
teraz? Za późno. A jak okaże sie ze nie
  • Odpowiedz
@TP-w-trzeciej-klasie: Pełna zgoda. Opanowanie tej gradacji przy takiej mozaice terenów gospodarczych i chronionych, przy takich zaniedbaniach ochrony środowiska w przeszłości wydaje się teraz karkołomną sztuką. Tamtejsze Nadleśnictwa powinny dostać jakiś specjalny status bo realizowanie zapisów ustawy o lasach wydaje się tam być obecnie niemożliwe.
Człowiek konflikt, podobnie jak ogromna część obecnego obozu władzy ( _)
  • Odpowiedz
@limfoycttc: Dokladnie. Dlatego nie tylko o puszcze sie martwię, ale o LP. Bo obecny kurs przypomina kurs na górę lodową. I bylebydmy na dno nie poszli. Vo i obecna wladza jest wroga lasom, patrząc jak je traktuje, a nadtepna na pewno nie będzie na nie przychylnie patrzeć po awanturze o puszcze. A pozostaje kwestia wycinania lasu pod mieszkanie plus jeszcze....
  • Odpowiedz
Wydaje mi się, że jeżeli dojdzie do zmiany władzy to temat LP ucichnie. Mam takie przekonanie, że w tym wszystkim chodzi jednak o uderzenie w obóz rządzący a dyr. Tomaszewski mając zbyt polityczne zacięcie niestety wciąga całe PGL LP w tą walkę. Myślę, że nikt rozsądny, mający na cokolwiek wpływ w tym kraju, nie będzie chciał utopić dobrze działającego przedsiębiorstwa w imię utworzenia PN w PB, także po zmianie władzy temat będzie
  • Odpowiedz
@limfoycttc: Intak zagranica juz nie zamierza współpracować z LP nad międzynarodowymi projektami naukowymi.
Oczywiście ze LP nikt calkowicie nie zniesie, bo przynosi pieniądz, ale zmiana, moze i calej firmy, moze poważnie zaszkodzix jakości gospodarki. Bo jesli zaczną sie czystki po zmianie warty, możemy wpasc w skrajność i jeszcze wieksza ostrożność... Zmiany w LP sa potrzebne ale nie na wariata i nie przeprowadzane z zewnątrz, a z wewnątrz.
Nie tyle wciąga
  • Odpowiedz
@limfoycttc: Przede wszystkim probuje zmienić siebie w polityka i karierę sobie zbudować - kasa na konferencje w Toruniu, kasa na światowe dni młodzieży. Poza tym podejmuje decyzje nieracjonalne i sprzeczne z interesami firmy - zakup tych stawów jak-im-tam-bylo, dziwna dystrybucja kasy na programy ochrony zwierząt, zrywanie współpracy z zagranicznymi uniwersytami. Wiec albo realizuje własne plany, albo w DGLP maja racje i po prostu zatrudnił wrozbite
  • Odpowiedz