Aktywne Wpisy
cotozazycie +1
Można w ogóle jakoś oszacować czy starym amochodem dojadę bez niespodzianek ok 1500km?
Diesel z 2008r. 200k oryginalnego przebiegu. Wymieniony olej, rozrząd, nowe opony i ustawiona zbieznosc. Chyba wymienię jeszcze klocki.
#motoryzacja #samochody
#pytanie
Diesel z 2008r. 200k oryginalnego przebiegu. Wymieniony olej, rozrząd, nowe opony i ustawiona zbieznosc. Chyba wymienię jeszcze klocki.
#motoryzacja #samochody
#pytanie
Anonek463 +347
Człowiek od razu bezpieczniej się czuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) #heheszki #policja #marihuana #narkotykizawszespoko #narkotyki
Zastanawiam się czy nie zacząć psychoterapii. Niby całkiem dobrze radzę sobie w życiu, duzo zmienilam w sobie, ale czuję, że mam wciaz złe schematy myślowe, jestem kompulsywna (wczesniej mialam bulimie, teraz w miare opanowana), za bardzo uzależniam swoje szczęście od innych, potrzebuje docenienia, gdy jestem w związku to jestem chyba zbyt zazdrosna i widzę intrygi. W sumie to nigdy nie zbudowałam prawdziwie szczęśliwego związku. Tylko musialabym wydac wiekszosc oszczednosci (studentka here). Myslicie ze warto w takiej sytuacji się udać czy moze w jakis sposob probowac samemu dojsc do rozwiazania? Przypuszczam, ze to wszystko powiazane jest z dziecinstwem, gdy czulam brak milosci, ciagle musialam zdobywac najlepsze oceny, nagrody by dostac jakas pochwale od matki. #psychologia #psychoterapia #depresja #zwiazki #rozowepaski
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Taka diagnoza powinna zająć 1, maksymalnie 2 wizyty. Powinien zostać przeprowadzony z Tobą wywiad (jakie jest Twoje samopoczucie, relacje z innymi ludźmi itp.), dodatkowo może zostać przeprowadzony test osobowościowy. Po diagnozie powinnaś otrzymać informacje na temat tego, jakie jest polecane dla Ciebie leczenie i jak będzie ono wyglądało oraz skierowanie do specjalisty, który będzie się nim zajmował (psycholog, psychoterapeuta, psychiatra lub kilku z ww jednocześnie).
Jedyne, na co powinnaś uważać - to wybranie dobrego specjalisty, także do tej diagnozy. Jeśli masz pakiet prywatnej opieki medycznej wpółsponsorowany przez pracodawcę - warto skorzystać. Jeśli nie - zostaje czytanie opinii o lekarzach w Internecie, np. na stronie znanylekarz itp.
I jeszcze jedna istotna informacja - do lekarza psychiatry możesz pójść bez skierowania, za to do psychologa i psychoterapeuty potrzebujesz skierowania (może je wystawić zarówno internista, jak i psychiatra). W mojej ocenie w Twoim wypadku ze względu na zachowania kompulsywne najlepszy byłby psychoterapeuta (poczytaj sobie może o terapii behawioralnej - da Ci to dobry obraz tego, czym zajmują się psychoterapeuci), ale być może i sam psycholog -jeśli byłby dobry -