Wpis z mikrobloga

Wczoraj wieczorem pojechałem odebrać nowe auto rodziców gdzie temat konsultowałem i złożyłem zamówienie jeszcze zanim nowa fiesta była na testach w salonie. Także udało się dorwać jeden w pierwszych modeli w wersji titanium w Polsce. Wracaliśmy w nocy przez 3 godziny, w deszczu, także test bojowy zaliczony, a prowadzenie to coś pięknego, polecam. ()

#ford #samochody #motoryzacja #chwalesie
Aquoss - Wczoraj wieczorem pojechałem odebrać nowe auto rodziców gdzie temat konsulto...

źródło: comment_AmBltGqc0oBX9SINVJF14F3Gc7be8Inh.jpg

Pobierz
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Zielony34: co ma być to będzie, niegdyś o mk6 też było, że silniki takie a takie, lepiej volkswagena, a już ma 236 tysięcy i śmiga, była tylko wymiana uszczelki głowicy i rzeczy eksploatacyjne, świece, kable, paski..

• Odpowiedz
nie zajeżdżą go raczej

@Aquoss: niech pilnują studzenia turbiny i przede wszystkim, nie słuchajcie ASO, olej co 10 tysięcy, jak amen w pacierzu. Olej musi być świerzy, bo między innymi pasek rozrządu jest smarowany olejem w tym silniku. Nie pytaj po co, to wie tylko Ford...

mk6 też było, że silniki takie a takie

@Aquoss: nie słyszałem ani jednej złej opinii o silnikach w mk6. Mnie tylko w-----a
  • Odpowiedz
  • 1
@Zielony34: pasek w oleju to element wygłuszenia silnika z tego co było pokazane na filmiku od forda odnośnie gamy ecoboost, a ponoć turbina jest smarowana i nie ma potrzeby jej chłodzenia (siedzenia chwile na włączonym po podróży), tak piszą na forum forda, także widać są rozbieżności w podejściu :P
  • Odpowiedz
  • 0
prowadzenie to coś pięknego

@Aquoss: Ford jest najlepiej prowadzącą się marką samochodów "cywilnych" na rynku.

Stawialbym raczej na Alfe Romeo pod tym względem.
  • Odpowiedz
  • 0
@WojciechM-ce: ogólnie chyba coś poprawiliście spasowanie podłokietnika i panelu z kubkami bo na filmach był luźny i ludzie wyzywali, a tu siedzi aż miło, chyba, że tak jest tylko przy opcji z „nastrojowym” podświetleniem led, w tym także kubków w stojaku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
  • 1
@Zielony34: wyczytałem, że smarowanie i chłodzenie turbiny jest elektryczne (elektryczna pompa oleju i wody bodajże), dlatego działa nawet po wyłączeniu silnika, co by tłumaczyło brak szkód przy funkcji automatycznego wygaszania silnika na postoju :)
  • Odpowiedz