Aktywne Wpisy
wielkifanrapu +23
Śmieszy mnie jak ludzie na tym portalu liżą dupe Ukrainie a sieją mowę nienawiści do Rosji.
Ta wojna jest tak bezsensowna, jakby ludzie chcieli to by w ciągu maks miesiąca, by się Rosja dogadała z Ukrainą, najlepiej jakby Ukraina odstąpiła część swoich terenów Rosji, wtedy by ludzie przestaliby ginąć niewinni, najgorsze w wojnie jest to że Politycy którzy ją wywołują żyją a umierają niewinni ludzie, według mnie celem tej wojny nie powinna
Ta wojna jest tak bezsensowna, jakby ludzie chcieli to by w ciągu maks miesiąca, by się Rosja dogadała z Ukrainą, najlepiej jakby Ukraina odstąpiła część swoich terenów Rosji, wtedy by ludzie przestaliby ginąć niewinni, najgorsze w wojnie jest to że Politycy którzy ją wywołują żyją a umierają niewinni ludzie, według mnie celem tej wojny nie powinna
Altru +868
#mieszkanie #polskiedomy #zalesie #gorzkiezale #bekazpodludzi
Dalej nie ma co z Tobą dyskutować.
Komentarz usunięty przez autora
Dodatkowo będzie co w spadku zostawiać, jeśli planujesz mieć
W dużej mierze efekt 'ochrony' lokatorów, brak łatwej eksmisji hamuje profesjonalizację rynku i zamiast firm większość ofert pochodzi od januszy.
Z drugiej nawet sensowni właściciele mogą trafić na patologię która latami nie będzie płacić i nie będzie chciała się wynieść.
@pettyk A Ty dalej swoje. Dlaczego zakladasz splate kredytu przez 30 lat? Tylko wtedy zaplacisz pelne odsetki. Jesli placisz za wynajem 2.7k to zakladam ze zarabiasz niezle a wtedy stac Cie na to zeby kredyt splacic znacznie szybciej.
@mungis: Z emerytury i oszczędności.
@bobyxyz: A do tego stracone na różnicy między ratą kredytu, a opłatą za wynajem.
No ale dobra, powiedzmy, że masz rację. Mówisz więc, że te pieniądze (wliczając inflację) będą warte co najmniej tyle co mieszkanie?
Teraz jestem 33lvl, żona, małe dziecko i ta "tymczasowość" wynajmowanego mieszkania męczy. Nie dostosuję sobie gabinetu tak jakbym chciał bo to trochę kosztuje i większość "inwestycji" będzie musiała zostać podczas przeprowadzki. To samo z pokojem dziennym, meblami itp. Im więcej masz własnych mebli tym trudniej się przeprowadza. Mnie już telepie na samą myśl o przeprowadzce. Jeśli chcesz się zdać na meble zastane w mieszkaniu to albo w dobrej cenie masz słaby standard lub słabą lokalizację albo płacisz jak za premium. Taki jest niestety rynek najmu w Polsce. Są oczywiście perełki ale dla wszystkich nie starczy.
Z doświadczenia wiem, że większość się ruszy dopiero jak zacznie zalewać mieszkanie itp. Cieknie spłuczka? "No zajmę się tym" i czekasz miesiąc, dwa o ile w ogóle dojdzie do naprawy. A Ciebie to wk..wia bo hałasuje i Ty płacisz za wodę. Jak zgodzi się na to, że naprawisz i rozliczysz w czynszu to uważaj się za szczęśliwca. A spróbój zagadać, żeby wstawił do mieszkania zmywarkę... W Polsce wynajmowałem tylko jedno mieszkanie, które miało zmywarkę na stanie (za granicą była zawsze lub wstawiali bez problemu). Przemalowanie ścian? Wymiana/wywalenie jakiegoś mebla/dywanu? Uszkodzone panele? Paaaanie - droga przez mękę. Jak masz 25 lat to Cię to śmieszy ale z czasem
Twoja rodzina ma rację.