Wpis z mikrobloga

Macie informacje co dzieje się z #rootstock? Mamy wrzesień, a o starcie mainnet nie słychać. Martwi mnie trochę pierwsze miejsce wśród partnerów: bitmain, antpool.
#bitcoin
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adrix: a idź Pan whooj z tym Sergiem, bitmain, antpool, jihad a on pisze dla nich AsiscBoosta a oni te szkodniki patentujo! Ale to jeszcze nie koniec, ten sam koleś pcha nas w segwit2x?! WTF? Daj sobie spokój z tym, będą inne projekty i lepsi deweloperzy. Jak ufać takiemu komuś?
  • Odpowiedz
@adrix: nie wiem jak jest ale nie podoba mi się główny dev. On majakieś zasady którymi kieruje się? Śmiem twierdzić, że nie. To jakiś pajac bez zasad co dla kasy zrobi wszystko. Ja jego projektów nie chcę wspierać, ja nie chcę takich dewów w mojej sieci i nie ważne, że może to być eterfiat killer. Nie wiem co ten koleś za chwilę o-----e. AB,S2X a co następne?
  • Odpowiedz
@pawlo74: Na wyspach revolut jest bardzo popularny. Obsługę bitcoina mają dopiero w planach. Wiesz dlaczego oferta jest super? Jak jesteś poza krajem i musisz płacić kartą bankomatową lub wyciągasz kasę z bankomatu i rozliczasz się w chorwackich kunach to w polskich bankach wygląda to tak: przewalutowanie na PLN -> EUR -> USD -> HRK bank zżeera ci na takiej transakcji jakies 5% - 6%. Ta sama transakcja w Revolut to
  • Odpowiedz
@damianos: @adrix: tak jak egold to BTC tak jak słyszysz smarcontracks to ETH i ICO. I ten RSK będzie ssało pałe nawet nie ma co się tym podniecać jak dla mnie. Pozatym transakcje na BTC są za drobie by się w to bawić. ETH jest z x15 tansze na hooja aby ludzie na BTC startowali z czyms a i ETH tez do d--y bedzie niedlugo.
  • Odpowiedz
teraz rozumiem, ja i tak podróżowałbym z bitcoinem i szukał lokalnych handlowców.

@pawlo74: Powodzenia w Chorwacji w sezonie jak jedziesz w ciemno i nie masz kwaterunku zapewnionego. Znajdujesz fajną miejscówkę i pytasz starszą Panią (właścicielkę) czy można zapłacić w bitcoinach :)

Z revolutem będziesz mógł pójść do bankomatu wypłacić kuny i tyle. Przewalutowanie będziesz miał BTC -> HRK.

Chciałbym żeby tak było, ale to moim zdaniem kwestia dekady.
  • Odpowiedz
pytasz starszą Panią (właścicielkę) czy można zapłacić w bitcoinach :)

@damianos: od kiedy starsza Pani to handlarz bitcoina? Nie kolego nie tak to się robi. Nie używam fiata i brzydzę się go nie bez powodu. Odziera on mnie z jakiejkolwiek prywatności. Natomiast bitcoin nie. Już nawet przed wyjazdem robię rekonesans na Localbitcoins czy gdziekolwiek indziej i nawet mogę wcześniej umówić się na wymianę. Nikt nie wie gdzie jadę i gdzie
  • Odpowiedz
@pawlo74: Nie doczytałem, faktycznie masz rację, można tak działać z localbitcoins. Faktycznie revolut nie zapewnia anonimowości. Daje wygodę kosztem prywatności.

Z drugiej strony, wrzucając kij w mrowisko ;)

Nikt nie wie gdzie jadę i gdzie
  • Odpowiedz