Wpis z mikrobloga

Dziś skończyła się pewna era zapoczątkowana w 1996 roku. Po 21 latach domysłów i niepewności mamy w końcu czarno na białym wyłożone nie dość, że prawdziwe pochodzenie Jona, to jeszcze jego prawdziwe imię (jezu, jak się cieszę, że nie jest to żaden Jaehaerys ani Jacaerys)... 21 lat teorii R+L=J zakończone w tak #!$%@? #!$%@? sposób, przez rozmowę grubego złodzieja z #!$%@?ą sroką ćpunem...
#got
  • 21
@TemereNomine: najlepiej wcale. Taka niewyjaśniona teoria byłaby najlepsza. Ewentualnie niechby już ten Jonek sobie wiedział, ale nie podawać widzowi tego tak na tacy ( ͡º ͜ʖ͡º) mam nadzieję, że w książce trochę bardziej subtelnie się tego dowiemy.
@HeeX: Aegon to imię królów, imię Zdobywcy, a Raeghar miał jobla na punkcie wszelakich przepowiedni, zwłaszcza tej o trzygłowym smoku. Byłoby to bardzo symboliczne, choć ja wolałbym, gdyby miał na imię Aemon ;)

@Nidor: @TemereNomine: jest teoria (ale #!$%@?, niespójna i w sumie lekko głupia, ale jest), że Howland Reed jest Wielkim Wróblem :P
@TemereNomine: W sumie to nawet nie wiem, serio, nazwa mi z głowy wyleciała. Ale żyje na pewno, bo nawet Meera ostatnio do niego jechała, aby spędzić te czasy przy rodzinie. No więc może to potwierdzić, bo był przy tym jak Ned wynosił dzieciaka z Wieży Radości.
@Arveit: Jezu, co xD Czasami podziwiam twórczość fanów :D
Dziś skończyła się pewna era zapoczątkowana w 1996 roku. Po 21 latach domysłów i niepewności mamy w końcu czarno na białym wyłożone nie dość, że prawdziwe pochodzenie Jona, to jeszcze jego prawdziwe imię (jezu, jak się cieszę, że nie jest to żaden Jaehaerys ani Jacaerys)... 21 lat teorii R+L=J zakończone w tak #!$%@? #!$%@? sposób, przez rozmowę grubego złodzieja z #!$%@?ą sroką ćpunem...

#got

@Arveit: Ale wiesz, że to w serialu
Zacznijmy od tego, że foreshadowing z książek wskazuje raczej, że prawdziwe imię Jona to Aemon, a nie Aegon.

@Mr--A-Veed: no bo w ogóle o tym nie wspomniałem, że to by było lepsze ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ogólnie to masz rację, to serial, ale i tak, pewna rzecz we mnie umarła i dopóki Martin książek nie wyda, to się nie dowiemy.
no bo w ogóle o tym nie wspomniałem, że to by było lepsze ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Arveit: Ty napisałeś, że byłoby lepsze. Ja zauważam, że nie tylko lepsze - ale wprost takie właśnie najprawdopodobniej planuje w książce Martin. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Ogólnie to masz rację, to serial, ale i tak, pewna rzecz we mnie umarła i dopóki Martin książek nie wyda,
Ty napisałeś, że byłoby lepsze. Ja zauważam, że nie tylko lepsze - ale wprost takie właśnie najprawdopodobniej planuje w książce Martin. ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Mr--A-Veed: już nie chciałem się rozpisywać, dlaczego uważam za lepsze, ale z tych samych powodów, co Ty, zapewne ;d

O ile zdąży wydać. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°
@Arveit co do Sandersona to ostatnio czytałem "z mgły zrodzony" i o ile historia jest całkiem spoko to jego styl pisania jest tragiczny, jakby czytelnikiem docelowym było dziecko, któremu trzeba wszystko tłumaczyć na nowo cały czas
21 lat teorii R+L=J zakończone w tak #!$%@? #!$%@? sposób, przez rozmowę grubego złodzieja z #!$%@?ą sroką ćpunem...

@Arveit: Gówno prawda. Ci którym nie trzeba pisać #pdk żeby zrozumieli już dostali tę informację gdy Sam opuszczał dom Maestrów.

@skejna owszem. Tylko do tej pory były to jedynie wskazówki i tak powinno zostać. Oczywiście dla mniej ogarniętych widzów z Ameryki musieli to powiedzieć wprost, bo by pewnie nie ogarnęli...
@mistra Archiwum Burzowego Światla jest juz troche lepsze pod tym wzgledem, ale to prawa, w Z Mgly Zrodzonym tez mi ten dziecinny styl nie pochodził, ale fabularnie spoko