Wpis z mikrobloga

@Blaskun: Jakie słodycze? Ostatnio na przykład robiłam ciasto bostońskie, ale takiego ciasta można zjeść tylko mały kawałek, bo jest dość zapychające. Niemniej nadal jest znacznie zdrowsze od batonika z syropami i tłuszczami utwardzanymi, bo starannie dobrałam składniki. Umiem też sporo zdrowych ciast i deserów.
@AchtKommaAcht: No ciasto mówię, że bym upiekła dzieciakowi i by zadowolony był. A do tyty można zrobić na przykład domowe wafle przekładane albo zdrowe babeczki, kupić te markizy moje ulubione bez tłuszczów utwardzanych i cukru (nie pamiętam ich nazwy nigdy, bo jest po włosku), chipsy jabłkowe. A lody kiedyś domowe robiłeś? Oblewasz wodą dwa banany i do zamrażalki na 3 godziny. Potem wyjmujesz i łamiesz na kilka części dla ułatwienia, dolewasz