Aktywne Wpisy
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy da się prowadzić auto ze skrzynią manualną mając sprawną jedynie prawą nogę? Otóż złamałem lewą na wyjeździe, mam do domu 500km, jakoś muszę wrócić i się zastanawiam czy dam radę. Nie pytam o kwestie moralne czy prawne, zastanawiam się czy technicznie dam radę, wydaje mi się że tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #motoryzacja #polskiedrogi
Czy da się prowadzić auto ze skrzynią manualną mając sprawną jedynie prawą nogę? Otóż złamałem lewą na wyjeździe, mam do domu 500km, jakoś muszę wrócić i się zastanawiam czy dam radę. Nie pytam o kwestie moralne czy prawne, zastanawiam się czy technicznie dam radę, wydaje mi się że tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #motoryzacja #polskiedrogi
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracuję w międzynarodowej korporacji za całkiem niezłe pieniądze. Ponieważ kupiłem w zeszłym roku swoje pierwsze mieszkanie na kredyt, moim celem na najbliższe 3 lata jest zamknięcie tego kredytu (łącznie 5 lat spłacania).
Pracuję dużo, bardzo dużo (tak jestem pracoholikiem). Praktycznie nic innego nie robię, świątek piątek czy niedziela - pracuję nad projektami. Nie mam czasu na żadne hobby (robię absolutne minimum), nie chodzę na siłownię, nie wychodzę 'na miasto'.
Pracuję w międzynarodowej korporacji za całkiem niezłe pieniądze. Ponieważ kupiłem w zeszłym roku swoje pierwsze mieszkanie na kredyt, moim celem na najbliższe 3 lata jest zamknięcie tego kredytu (łącznie 5 lat spłacania).
Pracuję dużo, bardzo dużo (tak jestem pracoholikiem). Praktycznie nic innego nie robię, świątek piątek czy niedziela - pracuję nad projektami. Nie mam czasu na żadne hobby (robię absolutne minimum), nie chodzę na siłownię, nie wychodzę 'na miasto'.
Plan na życie według użytkowników portalu wykop.pl
1. Po gimnazjum idź do technikum albo zawodówki, b--ń Boże do liceum
2. Po ukończeniu technikum/zawodówki nie idź na studia
3. Zdobądź kwalifikacje na spawacza/tynkarza/operatora dźwigu
4. Pracuj w tym zawodzie
5. W międzyczasie ucz się w domu programowania oraz obcego języka, innego niż angielski
6. W wolnych chwilach chodź na siłkę, tylko FBW, najlepiej rób tylko przysiad i martwy ciąg
7. Gdy już nauczysz się programowania wyjedź za granice i tam programuj za 15k dolarów/franków
8. Najlepiej wyjedź do kraju spoza Unii (Kanada, USA, Norwegia, Szwajcaria, Australia)
8. Do 30stki nie pakuj się w żadne związki
9. Ruchaj randomowe typiary i podróżuj
10. Podróżuj i ruchaj randomowe typiary
11. Po 30stce możesz myśleć nad stabilizacją z jedną kobietą, ale nie bierz ślubu
Coś pominąłem?
Komentarz usunięty przez autora
Hotelarze/Gastro mają jeszcze w technikum jakieś ciekawsze praktyki, często nawet 1 dzień na tydzień przez jakiś czas, to czasem może popłacić, ale infy raczej nie polecam nikomu.