Aktywne Wpisy
6aesthetic9 +11
Polecacie jakiś film albo serial z wampirami? Nie musi być dobry, może być śmieszny albo absurdalny, co by się go fajnie oglądało.
Widziałem już Blade, Underworld i Van Helsing
#filmnawieczor #film #seriale #netflix
Widziałem już Blade, Underworld i Van Helsing
#filmnawieczor #film #seriale #netflix
pepe998 +7
Mirki, idąc za waszymi radami ogoliłem się na łyso i zapuściłem brodę, jest nadzieja dla huopa? Koleżanka mówiła mi że dobrze wyglądam i normalnie by się ze mną umówiła ale akurat nie szuka nikogo. Wychodzi na to że mam powodzenie ale po prostu miałem pecha?
#blackpill #heheszki #redpill #tinder #podrywajzwykopem #rozwojosobisty #rozwojosobistyznormikami #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #przegryw
#blackpill #heheszki #redpill #tinder #podrywajzwykopem #rozwojosobisty #rozwojosobistyznormikami #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #przegryw
1- co tam obejrzeć/zwiedzić/zrobić? Wiem o tulum i podwodnym muzeum.
2 - czy jest bezpiecznie? Nie porwie mnie jakiś kartel jak będę po parku narodowym/krajobrazowym chodził? Czy w samym cancun nie oberwe w strzelaninie?
3 - dogadać się po angielsku da?
4 - na coś się szczepić mam? Piszą o WZW A, to jest wymagane czy raczej tak o?
5 - jak z dostępnością #narkotykizawszespoko ,tego słynnego kolumbijskiego towaru eksportowego ( ͡° ͜ʖ ͡°) ogarnę raczej na luzie i bez sztumu? ;/
6 - słyszałem że normalnie do busów czasem wojsko wpada. Jest się czego tu obawiać? XD
7 - jakieś ogólne rady jeśli chodzi o Meksyk?
#podroze
1. w Yucatan: Tulum - plaża, ruiny, Isla Mujeres - nurkowanie, od biedy Playa del Carmen - plaża, obczaj jakieś fajne cenotes (czyli takie zbiorniki wodne, ale w skałach), Chichen Itza (dla mnie zbyt turystyczna, ale fajnie tą główną piramidę zobaczyć), Merida (mi się nie podobała za bardzo)
2. jest bezpiecznie, nie porwie cię
3. w hotelu tak w turysteycznej restauracji też, poza tym to nie
4. kto niby ma
1 - nie bylem w Cancun wiec nie podpowiem, z Jukatanu i Quintana Roo wzglednie niedaleko jest do Chiapas - najpiekniejszego imo regionu w Meksyku
2 - jest dosyc bezpiecznie, ale po zmroku raczej bym po miastach nie smigal, nigdy nic nie wiadomo
3 - srednio, pasuje miec ze soba kogos kto zna hiszpanski, zwlaszcza poza miastem
4 - ja sie na nic nie szczepilem i nic mi sie nie
Ja zwykle paszport zostawiam w hotelu/hostelu i nic ze sobą nie noszę, nawet kopii. No ale też mnie jeszcze Policja nigdy i nigdzie nie zatrzymała.
@blazej30 ja korzystałem z kantoru walutowego aliora i z ichniejszej karty w USD i byłem bardzo zadowolony, gdybym płacił tam kartą w PLN to mój wewnętrzny polak chyba by zwariował na myśl o tych złodziejskich przewalutowaniach xD also nie wiem czy zostawianie