@Kotnonawypokie: nie da się, też próbowałem. Masz właśnie chyba w playu pakiet 6GB za 20 zł z czego ten 1 to jest do UE. Dodatkowo problem z mobilnym internetem jest taki w Niemczech, że on strasznie kijowo działa nawet w dużych miastach.
@madry_i_mieciutki: Właśnie szukam i szukam, a i tak wychodzi, że taniej jest kupić w polsce i to co się przeliczy na roaming i tak wychodzi taniej niż kupować na miejscu, Polska jednak nie jest tak daleko w tyle, a nawet jest daleko do przodu jeśli chodzi o telekomunikację. Chyba pozostaje kupić w Polsce w takim razie.
Dodatkowo problem z mobilnym internetem jest taki w Niemczech, że on strasznie kijowo działa nawet w dużych miastach.
@madry_i_mieciutki: Bo nam operatorzy dają lejek. Sprawdzałem to kiedyś, jadąc autostradą pobierałem plik 1GB to praktycznie cały czas pobierało z tą samą prędkością, z małymi odchyłami, a w tym czasie korzystałem z wielu BTSów i z różnych pasm LTE, H, 3G
@Kotnonawypokie: W najnowszej ofercie Plusha - Nowy Plush za 25 zł możesz mieć rozmowy, SMS-y, MMS-y bez limitu do wszystkich w kraju i za granicą oraz 10 GB internetu (1,3 GB w roamingu). Jeśli skończy Ci się podstawowy transfer za granicą, za każdy 1 MB zapłacisz 0,04 zł. Możesz dodatkowo uruchomić pakiet 5 GB za 5 zł, który odpowiada 300 MB w roamingu.
@Kotnonawypokie: Aldi Talk. Kupujesz starter w sklepie Aldi i tam masz pakiet za 15 ojro 5,5Gb LTE. Lepiej chyba nigdzie nie dostaniesz na prepaid. Na abo powoli zaczyna się zmieniać na lepsze..
#internet #internetmobilny #roaming #pytanie #pytaniedoeksperta #niemcy
http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Germany
30-40euro za 5gb.
6,99 za 2GB + 200min lub sms
@madry_i_mieciutki: Bo nam operatorzy dają lejek. Sprawdzałem to kiedyś, jadąc autostradą pobierałem plik 1GB to praktycznie cały czas pobierało z tą samą prędkością, z małymi odchyłami, a w tym czasie korzystałem z wielu BTSów i z różnych pasm LTE, H, 3G