Wpis z mikrobloga

@PiccoloColo: prędzej bym zaczął polować na jakieś mięso niż podał swojemu kotu whiskasa -> gnojek ma kurczaka gotowanego z marchewką lub łososia lub tuńczyka ( ale to rzadko ) albo mokrą z aplawsa oraz cały czas suchą royall cannin
  • Odpowiedz
@PiccoloColo: bo ja wiem ? 10 kg wór royall cannin kosztuje 150 zł kurczak jest tani a pierś zjada na 3x łosoś jak kupię też na trochę starcza, tuńczyk puszkę kupuje dla nas obu od czasu do czasu -> w sumie mokra tylko jest droższa
  • Odpowiedz
@Aeny: woziłem z Niemiec tłuszcz wieprzowy do fabryk Royal we Francji. Cysternami, które wcześniej woziły chemię, w tym klasy 6 i 8,czyli trujące i żrące. Firma fałszowała certyfikaty mycia, bo normalnie kategorię trzecią produktów spożywczych (dla zwierząt) można ładować do cysterny dopiero po trzech produktach neutralnych (nie ADR), a ładowało się bezpośrednio np. po jakich metylo-gównach. Inni koledzy brali że Szwajcarii mielone wnętrzności wieprzowe do tych samych fabryk, w tych
  • Odpowiedz
@Aeny: @murgal: @Maciek5000: Potwierdzam, że Royal to kiepska karma, ale za to droga (przynajmniej te 5 lat temu) i często dawana w prezencie w gabinetach weterynaryjnych. Do tego oczywiście polecana, bo pewnie Royal ma umowy ze sklepami i gabinetami. W takich osiedlowych małych sklepikach można kupić znacznie lepszą jakościowo karmę na wagę za grosze.
  • Odpowiedz
@Aeny: Czemu dajesz kotu dobrą jakościowo mokrą karmę, a równocześnie dostarczasz mu szkodliwych zbóż? Bezsensu. Polecam zmienić bo Royal Cannin nie różni się zbytnio od karmy którą gardzisz.
  • Odpowiedz
@Aeny: popieram poprzedników, nie karm zbożowym Royalem. Bardzo budżetowo wychodzi Taste of the Wild jeśli kupisz wór 7kg na zooplusie, wychodzi 16,50zł/kg. Kot mniej je, bo karma ma więcej białka, wychodzi bardzo tanio w miesiącu.
Jeśli kot lubi mokre i mięso to poczytaj o BARF - fajna sprawa.
Btw., ujęło mnie stwierdzenie "tuńczyk puszkę kupuje dla NAS OBU"
  • Odpowiedz