@Myrten: a mogę zacząć się uczyć od razu do core czy wymaga to podstaw czystego mvc? Bo przeglądam kursy i większość zastrzega że trzeba mieć jakieś pojęcie.
Wiem że @spetz chyba jakieś kursy core robił więc wołam
edit: no i wiadomo że w PL to przestarzałe technologie królują, więc jak to tu jest z tym core?
@Bambro: Jak najbardziej możesz się uczyć czystego Core, powiem więcej jest ono prostsze do nauczenia się niż MVC 5. Projekt w Core da się znaleźć, sam obecnie jestem przy jednym ( ͡°͜ʖ͡°)
@Bambro: Jakbym zaczynał się uczyć programowania, to wybrałbym MVC5, bo jest więcej materiałów. Osoba, która zna dobrze ASP.NET bez problemu przesiądzie się na wersję Core i odwrotnie.
@Bambro: ucz się Core, projektów w tym powstawać będzie coraz więcej, jest bardziej wydajny i pisze się trochę przyjemniej, co nie zmienia faktu, że gdybyś musiał używać MVC 5, to większość rzeczy jest identyczna.
Witam, mam pytanko do doświadczonych programirków. Czego się lepiej obecnie uczyć - ASP NET MVC 5 czy Core?
I druga rzecz - możecie polecić jakieś fajne kursy do obydwu? Z góry dziękuję!
Wiem że @spetz chyba jakieś kursy core robił więc wołam
edit: no i wiadomo że w PL to przestarzałe technologie królują, więc jak to tu jest z tym core?