Aktywne Wpisy
mirko_anonim +15
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
PeterWeiss +1311
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Komentarz usunięty przez autora
@Jerry664: współczuję spojrzenia.
Według mnie lepiej kupić Mazdę, Toyotę, Alfę Romeo, Lexusa, Jaguara czy coś innego niż jeździć jak armia klonów w Octaviach, Passatach, BMW 3 czy Audi A4.
Ale i tak wolałbym jeździć BMW czy Audi niż Toyotą czy Hyundaiem, głównie ze względów wizualnych
@Jerry664: ale bądź sprawiedliwy i porównuj niemieckie "premium" do innych "premium", a nie zwykłych marek. Toyota, Mazda czy Hyundai to konkurenci bardziej Opla i VW.
Lexus, Infiniti, Jaguar i Alfa Romeo to już rywale BMW i Audi.
Rozumiem, że Lexus IS, Infiniti Q50, Jaguar XE czy Alfa Romeo Giulia wizualnie są gorsze (według ciebie) od A4, C klasy
Są jak motoryzacyjny ekwiwalent kanapki z masłem. Zapełnisz brzuch, nie zatrujesz się, ale nic ponad to.
W moich oczach kupienie VW to jak powiedzenie "mam wysrane na motoryzację, kupuję pierwsze-lepsze, byleby jeździło".
Zwłaszcza, że od 10 lat rzekoma bezawaryjność VW to mit i ile razy słyszałem psioczenia na sypiące się TDi to nawet nie zliczę ( ͡
@Firenz Młodszego niż 10 lat używanego VW bym nie kupił, bo jako samochody nie są złe, ale trwałość i