Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +304
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1270
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

potrzebuje małej pomocy w Query w Mysql bo nie ogarniam.
Mam jedną tabele gdzie są wprowadzane czasy : "time"
Jeżeli chce sumować czas z kilku odcinków grupuje po nr .
Ma ktoś pomysł jak zrobić kolumnę czy awansował czy spadł?
Oraz pozycja?
rzut poniżej
#mysql #query #php #programowanie #pomocy #it
źródło: comment_ClX69LbdwcqYAWgE0WaMAtSkCPVqK7ff.jpg
PobierzTylko nie zapomnij uzupełniać tabeli z pozycjami ;)
Jestem zielony w tym. więc potrzebuję by ktoś mi podał gdzie szukać ;)
https://pl.wikipedia.org/wiki/ACID, szybka lektura, a obiecuję, że pozwoli uniknąć wielu konfliktów. a co do skryptu to zależy pod czym stoi strona, za dużo w webdevie nie siedzę (bardziej bazy), więc nie nakieruję Cię w 100%, jeśli strona stoi na JSie to może jakiś skrypt który
Jeszcze będę szukał rozwiazania może się uda bo widzę że na innych stronach mają kolumnę z awansami :)
Dzięki!