Wpis z mikrobloga

@kasiowa: () O jak śmiechłem, zdecydowanie ktoś Ci zainstalował dobra ściemę. Nawet przy złym bezpieczniku nic sie nie dzieje, albo sie spali, albo zapalą sie kable lub wytopi gniazdo. Bezpiecznik to nie regulator napięcia.
@jestem_legenda: Istnieje możliwość, ze miałeś zapalone światła i odpalałeś silnik zdarza sie.
  • Odpowiedz
@TheOldMan: Nie wiem ściema czy nie :) Bezpiecznik był 15 a powinien być 10. W trakcie jazdy w takiej porządnej ulewie przepaliły się żarówki. Koszt wymiany bezpiecznika to 50 groszy, więc co za problem był go zmienić, a teraz jest ok.
  • Odpowiedz
@jestem_legenda: teść tak miał - w Hyundaiu I30 z 2009 r. Obie na raz padły.
2 lata to i tak pojeździłeś. U mnie silverstary Osram 2.0 H7 padały równiutko po pół roku. Teraz jeżdżą już 8 mc i zastanawiam się WTF ? :))
  • Odpowiedz
@jestem_legenda: jeździłem na jakiś CarOK z Mrówki za 12 zł/szt. ale nie ta barwa, nie ten snop, nie ten zasięg i jakoś bledną z czasem. Jednak Osram/Tungsram to jest to.
Bez skrajności oczywiście - 80 zł za komplet już nie dam. Przynajmniej nie do lokalnej jazdy. Takie burżujstwo tylko przy wyjazdach zagranicznych.
  • Odpowiedz