Wpis z mikrobloga

@Szarlotka55:

kupiłam ją jakiś czas temu i dla mnie była to marna inwestycja mimo to prawie ją ukończyłam :v

ja mam ciągle uczucie niedosytu - jest chyba za dużo akcji a za mało zadań związanych z dialogami - w trójce mimo wszystko to jakoś lepiej rozwiązali ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@adam-bojarski: gdyby oddali ludziom możliwość tworzenia scenariuszy to na 100% pojawiły by się perełki - ale szczerze wątpię żeby #bethesdasucks zrobiła by taką przysługę community :/
gra dla mnie jest chyba tak jak dla sporej części ludzi - pod względem graficznym wymiata a pod względem fabularnym niemiłosiernie ssie :(
@blogger: A mi się podoba co prawda spiraciłem tę gre, ale kupie jak będzie na wyprzedaży, taki skyrim post apo, fajne AI na poziomie ziemniaka i masa bugów ale łądna szata graficzna i dużo rpg smaczków, mi sie podoba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@blogger: Teoretycznie jest jakieś narzędzie do tworzenia modów, ale jeszcze go nie testowałem. Brakuje też zabawy w konstruowanie pojazdów a'la MadMax i większego świata po którym można by się poruszać. Czujecie klimat pod tytułem rower post-apo z napędem odrzutowym? Albo jakiś samochodzik terenowy w stylu starego Jeepa? Albo stara ciężarówka z całym złomem na pace? To by była jazda...
@Szarlotka55: Dlaczego marna inwestycja? :) Ja specjalnie czekałam aż stanieje mocno, jakbym zapłaciła za F4 tyle co w dniu premiery to pewnie bym sobie pluła w brodę. :D A tak nawet mi się przyjemnie gra, jeszcze się nie zdążyłam znudzić.
@blogger: jak się wczoraj namęczyłam z jednym dziadem :/ taki quest od minutemenów, oczyszczenie miejsca. Trochę śmieszne, bo zagaduję kolesia, a on mówi "pani przynieś mi spowrotem miecz mego ojca,
@sylvvy: aaa kojarzę tego questa - to te bractwo co lubiło palić swoich członków xD

najgorszy jest ten główny boss - z tym strażnikiem nadzorcy powinno Ci pójść bez problemu z nimi - faktycznie to jest jedna z lepszych broni w grze - nawet deathclawy potrafi bez większego wysiłku roznosić - tylko jest strasznie amunicjożerna :)

ostatnio zostawiłem wątki poboczne i skupiłem się na głównym - i powiem Ci że przyjście
@blogger już to wczoraj przeszłam, teraz jestem z bractwem. Jakieś pierwsze zadanie dla nich robię.
Ta broń z krypty jest super, ale muszę oszczędzać, bo zjada amunicję jak głupia. :D
Ja tak naprawdę nie powiem ci o różnicy grania padem, bo gram tylko padem i praktycznie nie potrafię grać inaczej. :) a szpona śmierci spotkałam na razie jednego (za co jestem wdzięczna pustkowiom) xD
@sylvvy:

Ta broń z krypty jest super, ale muszę oszczędzać, bo zjada amunicję jak głupia.

to jest właśnie jej główny mankament - ale w miarę dobrze spisuje się też strzelba bojowa - tylko niestety na bliski dystans :/

btw wczoraj tym "obrońcą" obroniłem jedną osadę przed atakiem - 10 supermutantów :O
czterech było z minigunami - a i to musiałem stosować technikę chowania się za budynkiem i eliminowania każdego podchodzącego po
@blogger Lool, a ja akurat wczoraj miałam to samo, tylko w zadaniu dla bractwa. Supermutanci mieszkają na takiej wyspie i trzeba ich wyeliminować. Też tak musiałam robić, że po jednym. Jeszcze tam był jakiś inny supermutant, zabijaka? Coś takiego, ale na bank pomyliłam nazwę. Na szczęście atak z ukrycia ma mnożnik x2 ;)
A najlepsze, że w pewnym momencie wyskoczył mi tam behemot :> myślę sobie na bank umrę i wiesz co?
. Supermutanci mieszkają na takiej wyspie i trzeba ich wyeliminować. Też tak musiałam robić, że po jednym. Jeszcze tam był jakiś inny supermutant, zabijaka?

@sylvvy: a nie chodzi Ci przypadkiem o odbijanie tego fortu żeby mieć dostęp do miniatomówek ?