Wpis z mikrobloga

@ppidd_: ja cały czas mówię o macOS. Windowsa ostatni raz używałem za czasów ME a później długo Gentoo a następnie OS X. Jeżeli chodzi o komfort stacji roboczej dla programisty to nikt mnie nie przekona, że Linux będzie lepszy od macOS.
  • Odpowiedz
Jeżeli chodzi o komfort stacji roboczej dla programisty to nikt mnie nie przekona, że Linux będzie lepszy od macOS.

@pop-corn: może zacznijmy od tego dlaczego ktoś miałby cię do czegokolwiek przekonywać?
  • Odpowiedz
@ppidd_: zgadzam się, macOS jest optymalizowany pod responsywność aplikacji desktopowych - do serwerowych zastosowań się średnio lub wcale nadaje. Dlatego development (IDE) na macOS a co bardziej wymagające rzeczy na pccie pod biurkiem po konsoli ssh ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@pop-corn: nie słyszałem o macu na serwerze ( ͡° ͜ʖ ͡°). W ten rynek zdecydowanie nie wejdą, są bez szans.
Do programowania to też tak średnio moim zdaniem. Jeden i drugi ma te same możliwości i narzędzia, ale już aplikacje obliczeniowe robi się na linuxie. Co innego photoshopy itp. których na linuxie zwyczajnie nie ma.
  • Odpowiedz
@pieczyzmc miałem iPhona a nawet mam bo lezy w szafie od pół roku, słaby zasięg, wysoka cena, niekompatybilne z dużą częścią urządzeń bluetooth. Apple jest fajne dla ludzi którzy nie ogarniają technologii, rodzicom wcisnąłem bo to jedyne telefony które od razu załapali
  • Odpowiedz
@adibor: Ja tam smieje sie z sprzetu appla ktory ledwo co działa, i z systemu ktory ssie na kazdym kroku. A tak naprawde to placze w rekaw, bo mam macbooka pro i mam wizje jak leci z 10 pietra i efektownie rozpier... sie o ziemie...
  • Odpowiedz
Sugerujesz, że Microsoft nie rucha swoich użytkowników na każdym kroku?

@WyGry: ważne, że użytkownicy ruchają Microsoft bardziej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz