Wpis z mikrobloga

Mircy wytłumaczcie mi jedna rzeczy. Czemu jest taka propaganda na rzecz BitcoinABC (Bitcoin Cash)? Że to jedyny true Bitcoin i jeśli uważasz inaczej to jesteś idiotą i koniec dyskusji. Nie ma też widać znaczenia, że to w zasadzie centralizacja i praktycznie oddanie BTC w ręce Chińczyków (którzy dodatkowo jak wolności bronią swojego ASICBoosta).

A UASF czy też SegWit2x to zło, pułapka i zaprzeczenie idei tej waluty. A tak ogólnie to sponsorują ich masoni/żydzi/cykliści i nie ma szans żeby te forki przetrwały.

#bitcoin
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Seeker: BCC podobno ma być (?) forkiem BTC, nie wiem w jaki sposób chcą to zrobić nie posiadając 51% hashrate, ale OK.

Mi to w sumie nie przeszkadza, zwolennicy dużych bloków dostaną co chcą, a zwolennicy core praktycznie free szita do zdumpowania
  • Odpowiedz
@ktoosiu: Trafiłem na sporo "hurra optymistycznych" wpisów na reddit czy różnych zachodnich forach. Chyba nawet na forum bitcoin.pl widziałem ostatnio post twierdzący, że tylko BCC ma sens.
  • Odpowiedz
@Seeker: mały % wspierających robi duży szum, w praktyce to może nawet nie powstać, bo kto to będzie kopał jak to będzie nic nie warte?
@Smule: do forku nie potrzeba 51%, mogą się po prostu odłączyć w pewnym momencie - do któregoś bloku będzie ten sam blockchain po czym btc będzie normalnie funkcjonowało a oni będą sobie kontynuować na swoim własnym rozwidleniu blockchainu na swoich zasadach
  • Odpowiedz
@medevacs: Jeszcze chyba nie ma żadnych poradników, ale najprościej będzie skorzystać np. z portfela xapo, jako że zrobią wszystko za ciebie.
https://blog.xapo.com/xapo-and-the-forks/

Xapo will give you the choice to withdraw the coins in the secondary blockchain or to let Xapo sell the coins in that secondary blockchain and automatically add that value to your account in the supported blockchain.
  • Odpowiedz
@Kliko: to jeszcze jakiś manual poprosimy, klucze mam w postaci wallet.dat w bitcoin core, jak zrobić żeby opchnąć bcc, a btc zostawić?

@medevacs: Prawdopodobnie w nowej wersji electrum 2.9 która ma wyjść w tym tygodniu będzie możliwość przelewania w różnych forkach w razie ich wystąpienia.
  • Odpowiedz
@MelomanBTC: To forum to jest dziecinada. Ten gość o nicku shadow to człowiek nie do końca zrównoważony, pisze takie farmazony że czytać się tego nie da i wyprzedał się jakoś na poziomie $1k i wieścił okrutny koniec bitcoina. Zero merytorycznej dyskusji, brak jakichkolwiek rzeczowych argumentów, jedynie powtarzanie wpojonych sloganów z zagranicznych for. Moderatorzy tego forum nie są lepsi, wystarczy poczytać wypowiedzi niejakiego bit-els. Ci ludzie nie myślą samodzielnie, nie przetwarzają
  • Odpowiedz
@adrix: Nie śledzę aż tak forum.bitcoin żebym się wypowiadał na temat danych użytkowników. Naprawdę wiele się tam nauczyłem za co tamtejszej społeczności jestem wdzięczny i szczerze, nie doznałem tam takiego "rakowiska" jak w niektórych miejscach związanych z krypto. Nie oceniałbym, że jest aż tak źle. A to że zdarzy się paru z którymi się nie zgadzamy to nie ma co skreślać całego forum.

Co do tej propagandy Shadowa o BCC,
  • Odpowiedz
@MelomanBTC: Jest Tam tylko 1 ciekawy wątek o kursie BTC, praktycznie tylko ten temat czytam, posty ekonomika i wymazywanie.
Po za tym to forum to koło wzajemnej adoracji kilku osób. Nie mają szacunku dla nowych użytkowników, uważają się za bitcoinową elitę.
  • Odpowiedz