Wpis z mikrobloga

Slush dzisiaj będzie sygnalizować BIP91
https://twitter.com/slushcz/status/887561248581144576
Podoba mi się ich drugi tweet pod spodem. Mówi w nim dokładnie to co ja napisałem tu już kilka tygodni temu.
Teraz nagle niektórzy chcą SegWita a wcześniej to blokowali go. Czyżby tak bardzo bali się UASF? Przecież BIP148 nie ma szans na poparcie ;) To jak to jest w końcu?
#kryptowaluty #bitcoin #btc
p.....4 - Slush dzisiaj będzie sygnalizować BIP91 
https://twitter.com/slushcz/statu...

źródło: comment_DtOoxRIjDCGZgbDJXrKuzRcMH5NZ4OhG.jpg

Pobierz
  • 25
@pawlo74:
Co można powiedzieć mysle, że śmiało można przyznać, że UASF jest sukcesem. Segwit bedzie uruchomiony bez kwiknięcia na koniec dnia.
I o to chyba każdemu chodziło - poza Bitmain.
Pozatym jak widać sygnalizaowanie bip91 jest o wiele skuteczniejsze niż bip141 ale najbardziej skuteczny straszak to bip148.
Co będzie z 2x tego nikt nie wie : ) może bitmain zrobi swojego alta ale w to wątpię.
Po ostatnim bugu wątpie by
Co będzie z 2x tego nikt nie wie : ) może bitmain zrobi swojego alta ale w to wątpię.

@WeselnyGiermek00: właśnie o to chodzi. Po co ich oszukiwać? To wszystko polityka. Ja nie chcę ich oszukiwać, że zgadzam się na Hard Forka. Nie zgadzam się i nie zgodzę i nie chodzi tutaj o samego HF ale o to zwiększenie bloku.
Nie zgodzę się na zwiększenie bloku jeżeli nie będzie takiej potrzeby.
@pawlo74:
Ja tam widzę w obecnie sytuacji win-win bo górnicy aktywaowali Segwit (przez rok się nie dało) ale UASF wymusił na nich działanie.
Kończymy na sytuacji gdzie każdy myśli że jest mocny.
2x - część zostanie olana raczej i taki będzie finał sprawy ewentualnie Bitmain bedzie klepał swojego alta jeden więcej nie zrobi ludziom różnicy.
Jest LTC bedzie BitmainBTC.
@WeselnyGiermek00: ja też tak myślę ale mówię Ci wspomnisz moje słowo. Jak wejdzie BIP91 to będą chcieli wymusić zwiększenie bloku. Jihan, ver i reszta grandy a jest tego dziadostwa tyle, że nawet nie spodziewałem się co jeden to lepszy. Każdy na początku udaje wolnościowca ale jak tylko dostanie za dużo kasy to ma #!$%@? na idee i zaczyna się walka o władzę i więcej kasy. Kasa, kasa, kasa i #!$%@? na
@pawlo74: Niby tak, ale porównaj obecna cenę btc i wtedy LTC. Włozenie 4$ a ponad 2k$ za jedną monetę to jest różnica. Wg. mnie teraz zainteresowanie btc mocno spadło, nie ma aż tyle świeżej krwi (i gotówki) na giełdzie, więc te 3-5k$ dla mnie wyglądaja jak marzenia ludzi holdujących btc. No ale obym się mylił
Jednak kiedy myślę o tym to Bitmain tylko gra bo inaczekj już dawno robiłby forka ze swoimi deweloperami. Dlaczego nie robi?

@pawlo74: bo chce byc ten dobry Jihan :D a nie ten zły i zarobic na bitmanCoin a nie stracić

@losBamberos88: no bo na newesach się pompuje... nie, pozatym to całe skalowanie spowodowało spadek dominacji BTC z 80 na 40% na rynku. Bo KAZDY PISAL ZE BTC SIE NIE SKALUJE
@pawlo74: > ponieważ nic kompletnie nic ani nikt, żaden bank ani żadna inna kryptowaluta nie będzie w stanie konkurować z bitcoinem.

@pawlo74: tak napewno : ) teraz wszyscy się rozejdą i porzucą swoje projekty dla BTC... Hmmm mysle ze z rok dwa potrwa odbijanie dominacji przez BTC potem jakis nowy szycik wyskoczy za BTC bo bedzie miał X YZ ficzera. Tak to już działa.( ͡° ͜ʖ ͡°
Hmmm mysle ze z rok dwa potrwa odbijanie dominacji przez BTC potem jakis nowy szycik wyskoczy za BTC bo bedzie miał X YZ ficzera. Tak to już działa.( ͡° ͜ʖ ͡°)

@WeselnyGiermek00: to działa tylko na januszy i plebs na HODLERÓW to nie działa. Ty możesz na tych idiotach robić kasę ale na mnie nie zrobisz. Nie oszukasz bo ja sam wyceniam projekty i ja sam wiem
to działa tylko na januszy i plebs na HODLERÓW to nie działa.

@pawlo74: Oj działa działa : ) przecież wzrost eth od marca to sprawka BTC forka : )... starzy holderzy może nie ty ale zaczęli sprzedawać i dywersyfikować ... a ja wtedy zaczołem kupować BTC na maksika non stop od marca i tej dramy coś pięknego.

Ale próbuj ruchaj tych baranów jeżeli ich znajdziesz po SegWit. W tym sensie to
bo adaptacja zajmie lata :)

@WeselnyGiermek00: mnie nigdy nie interesowała żadna adaptacja. Jeszcze musisz się wiele nauczyć. Życie w bitcoinie toczy się od halwingu do halwingu. Oj spekulanci, wydaje wam się że jesteście najmądrzejsi i zawsze wygrywacie a prawda jest taka, że jesteście tylko hazardzistami, którzy również #!$%@?ą kasę tylko nigdy nie chwalą się tym i bez nas nic byście nie zarobili. Wiem bo jestem spekulantem z tym, że nie handluję.
@pawlo74: to trochę nijak ma się ten fragment Twojej wypowiedzi :)

"który żyje tylko w krypto świecie od 3 lat."

myślałem, że odniosłeś taki sukces, że część zysków można potraktować jako miesięczną pensję