Wpis z mikrobloga

Czasem to sobie myślę - niech cały PiS i ich wyznawcy wezmą sobie tę Polskę B gdzie mają największe poparcie i niech sobie robią co chcą - niech sobie r-----------ą dalej te sądy, mianują Jarosława królem, wychodzą z Unii i strzegą Europy przed imigrantami. Ja już mam naprawdę tego dosyć, czuję się traktowana jak obcy i wróg we własnym kraju, bo nie popieram jedynej słusznej partii. #4konserwy #neuropa #bekazpisu #polityka
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

No popatrz Pan a ja mam ciotkę która z powodu rozpierdzielu jaki zrobili wraca po 20 latach do Polski. Oba dowody jako że anegdotyczne mają taką samą wagę.

@ediz4: Tak z czystej ciekawosci, co tej twojej ciotce zrobili?
  • Odpowiedz
@whiteglove: Wrzucanie wszystkich do jednego worka, oddawanie części kraju w której aktualnie żyję bo tutaj dużo ludzi na nich głosowało. Tez czuję się jak obcy i wróg bo jakiś różowy pasek
z mózgiem napchanym nienawiścią twierdzi że nie powinienem żyć w Polsce czy UE, bo żyje po złej stronie Wisły ( ͡° ʖ̯ ͡°) Niee wiem ile masz lat ale mentalnie około 8.
  • Odpowiedz
@ediz4: Transfery są wszędzie i skrzydła sa w każdej partii - w PiS jest ludzi bardziej liberalnych a w PO akurat było sporo konserw. Nie ma w tym nic dziwnego. Są takie małe lizodupy jak Czarnecki czy Ogórek, które sobie skaczą gdzie im wiatr dmucha, albo tacy jak Marek Grabowski którym podoba się socjalna twarz PISu
  • Odpowiedz
@ediz4: Nie, miasta są zamożne i rozwinięte, bo żyją w nich bardziej ogarnięci ludzie. A czy oni konserwatywni nie są to tego bym nie powiedział. Chyba tylko jak na polskie warunki.
  • Odpowiedz
@whiteglove: O czym ty mówisz.Przecież PiS nie chce wychodznia z Unii,nie mianuje Jarka króle,a emigrantów nie chce przyjmwać nie tylko PiS ale większosć polaków.No i sprawa smoleńska.Szczerze,gignatyczna katastrofa lotnicza i nie ma winny.Normalnie jak rozbijesz samochód,to dochodzą do tego kto za to odpowiada,ktoś ponosi konsekwencje.A tu?Samolot z prezydentem się rozbija,nie ma winnych,mamy o tym zapomnieć i isc do przodu ?
  • Odpowiedz
@whiteglove spadówa, to że większość głosujących wybrała w naszej części to nie znaczy że tak być powinno. Zdecydowana większość NIE GŁOSOWAŁA W OGÓLE! Polecam książkę Demokracja opium dla ludu. Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kult_cwaniaka: Nie. Miasta te są zamożna i rozwinięte ponieważ ktoś kiedyś postanowił je założyć w miejscu które jest bliżej zachodniej Europy z którą handlujemy, ktoś kiedyś postanowił wybudować węzły drogowe i kolejowe, koleje losy sprawiły że miasta nie zostały zrównane z ziemią podczas wojny itp, itd. Różne miasta w historii traciły na znaczeniu, podupadały bo handel czy transport przenosił się gdzie indziej z uwagi na przetasowania na arenie międzynarodowej -
  • Odpowiedz
@miki4ever: Mówi że strach wychodzić z domu bo latają po ulicach grupki mężczyzn ciemnej karnacji.
@deeprest: No i dlatego też nie ma jakiegoś wielkiego rozłamu w społeczeństwie. Dlatego specjalnie stwarza się jakieś kolejne podziały aby społeczeństwo się polaryzowało i głosowało na nas a nie na nich.
  • Odpowiedz
Akurat brak imigrantów to najlepsze co nam PiS dał.

@michaml9995:
Hahahaha. Za PiS do Polski przyjechały tysiące Ukraińców, a tutaj jeszcze ktoś mówi, że PiS nie chce imigrantów. Ukraińcy to imigranci ekonomiczni i PiS ich sprowadza, bo brak rąk do pracy na rynku. Zmanipulowany chłopak.
  • Odpowiedz
przypominam, że dzielenie Polaków zaczęło się od przegranych wyborów przez PO w 2005 roku

@futurepoland: oj, nie pieprz. Na pewno oglądałeś "Nocną zmianę", bo to na prawicy lektura obowiązkowa. I już tam widać wyraźnie podziały - obóz Kaczyńskich i im podobnych, nawołujących do eliminacji starej nomenklatury i obóz postępowy, mówiący wprost, że nie tędy droga. Jedyna różnica w tym, po której stronie stał wtedy Niesiołowski ;)

A jak już się
  • Odpowiedz
Normalnie jak rozbijesz samochód,to dochodzą do tego kto za to odpowiada,ktoś ponosi konsekwencje.A tu?Samolot z prezydentem się rozbija,nie ma winnych,mamy o tym zapomnieć i isc do przodu ?

@TchorzliwyLew: nie. Trzeba jasno powiedzieć, że winni rozbili się tym samolotem na własne życzenie + Duda i Sasin z kancelarii Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, którzy organizowali wylot. Niestety, symetrystyczne media w imię prawdopośrodkizmu nie mówią tego wprost, więc "druga strona" łgając w żywe
  • Odpowiedz