Wpis z mikrobloga

Czy Wasi znajomi też tak demonizują #korposwiat? Niedawno zaczęłam pracę w korpo i szczerze porównując ją z moim poprzednim doświadczeniem z małej firmy, to trafiłam dużo, dużo lepiej - zarówno jeśli chodzi o warunki, jak i finanse. Nikt mnie nie zmusza do żadnych nadgodzin i nie spotkałam się, żeby ktokolwiek z mojego zespołu takowe wyrabiał.

Jednak kiedy spotykam się z rodziną albo znajomymi i mówię, gdzie pracuję, 90% jest w stylu "o bosze korpo ja bym nie mógł, taki obóz pracy, pewnie nie masz życia, nie zazdroszczę". Oczywiście najwięcej mówią Ci, którzy w korpo nie przepracowali ani dnia ( ͡ ͜ʖ ͡)

Wiadomo, każda praca ma swoje wady i zalety, ale serio, nie mam pojęcia o co ten cały ból dupy otoczenia.
#praca #pracbaza #pytanie #oswiadczenie
  • 15
@Snuffkin: Ja tam sobie chwalę, przynajmniej coś tam można wpisać w tym CV, regularne godziny pracy 8-16 jak marzenie xd Profesjonalna kadra, wsparcie ze strony trenerów, o wiele lepiej wspominam korpo niż pracę u typowego Janusza :D
Najpiękniejsze jak moja siostra, która nigdy nie miała stałej pracy ostrzega mnie, żebym uważała bo ta demoniczna korporacja mnie wykorzysta i i żebym się obudziła,, bo jestem trybikiem w tej wielkiej machinie xDDD