Wpis z mikrobloga

@Zabojcza_Rozowa A na poważnie. Cebula w kostkę, kiełbasa w talarki na patelnie. To Smazysz. Gdy będzie bardzo przysmazone wrzucasz do tego ugotowany makaron. Podsmazasz do wymieszania smaków. Następnie dodajesz koncentrat pomidorowy rozpuszczony w wodzie w stosunku dwie łyżki koncentratu, jedna wody. Dodajesz do dania, czekasz aż woda odparuje i gotowe. Przyprawiasz do smaku. Ja daję sól, pieprz, paprykę słodką, estragon i zioła prowansalskie.
@Zabojcza_Rozowa: makaron z konserwa.

Składniki: konserwa turystyczna, makaron.

Przygotowanie: makaron gotujesz. Konserwe otwierasz, zbierasz tłuszcz i wrzucasz do rondla, a konserwe rozdrabniasz nozem w puszce. Jak tłuszcz się roztopi, wrzucasz konserwe i smazysz, mieszając. Jak dochodzi, wrzucasz makaron i mieszasz. Przyprawy według uznania.